Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Jurnaliștii Radio Chișinău, parte a echipei Radio România

Publicat: luni, 18 Septembrie 2017 , ora 14.34
Începând de luni, 18 septembrie 2017, 13 jurnaliști de la Radio Chișinău participă la un stagiu de pregătire la Radio România.

Structura programului: câte 2 jurnaliști/stagiu, maxim 15 zile pe lună pentru fiecare stagiu.

"Obiectivul programului este implicarea permanentă a jurnaliștilor de la București și Chișinău în proiecte editoriale, care să permită schimbul de experiență și crearea unei culturi organizaționale comune, pornind de la aceleași principii și valori", spune Maria Țoghină, inițiatorul proiectului.

Cele două colege de la Radio Chișinău care s-au alăturat, din această săptămână, echipei Radio România sunt Victoria Cușmir, realizator Matinal și Vernoica Iabanji, Camera știrilor/site. Acestea vor participa la ședințele de sumar, vor experimenta modul de lucru al jurnaliștilor de la Radio România Actualități și București FM, vor realiza materiale jurnalistice diverse și vor beneficia de experiența jurnaliștilor de la Radio 3Net în ceea ce privește realizarea materialelor online, selecția subiectelor postate pe site și creșterea vizibilității paginilor online. Pe durata întregului stagiu de pregătire jurnaliștii Radio Chișinău se vor familiariza cu modul de lucru specific domeniului cultural, selecția evenimentelor, reflectarea acestora în mediul online și on air.