Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Vaccin pentru viață - o campanie Radio România

Publicat: vineri, 14 Iulie 2017 , ora 15.03

Radio România va derula, în perioada 17 - 28 iulie, o campanie de informare a părinților asupra necesității vaccinării.

În spiritul misiunii sale publice, Radio România a atras atenția încă din anul 2015 asupra pericolelor la care sunt expuși copiii ai căror părinți refuză vaccinarea. Potrivit statisticii comunicate în cadrul ședinței de Guvern din data de 13 iulie 2017, 180.000 de copii sunt nevaccinați anti-rujeolă și 80.000 sunt nevaccinați anti-poliomielită. Date recente arată că 31 de persoane au murit și alte 7.500 s-au îmbolnăvit de rujeolă din septembrie anul trecut, de când s-a declanșat epidemia. Vaccinarea rămâne singura metodă de protejare în fața rujeolei, făcând diferența dintre viață și moarte.

Radio România Actualități, Antena Satelor, Radio România Cultural și Radio România Regional vor informa populația cu privire la imunizări și impactul acestora asupra sănătății publice. atât on air, cât și online. Vor fi trecute în revistă riscurile la care sunt expuși cei nevaccinați, efectele secundare, motivele pentru care unii părinți nu vor să-și vaccineze copii și necesitatea adoptării unei noi legislații în privința vaccinării.

Informațiile prezentate în emisiunile, reportajele și dezbaterile jurnaliștilor noștri vor ajunge astfel la peste 4 milioane de ascultători ai posturilor Radio România.