ACUM:
14.49
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 România valorilor muzicale (II)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Protocol de colaborare Radio România - Institutul Cultural Român

Publicat: marți, 4 Iulie 2017 , ora 15.52
Liliana Țuroiu, Președintele Institutului Cultural Român și Georgică Severin, Directorul general interimar al Societății Române de Radiodifuziune au semnat astăzi, la sediul ICR, un Protocol de colaboare între Institutul Cultural Român și Radio România.

Protocolul are ca obiectiv reflectarea principalelor evenimente organizate de ICR în străinătate și o prezență mai susținută în programele Radio România a artiștilor care reprezintă cultura noastră peste hotare.

Radio România Actualități, Radio România Cultural, posturile regionale și teritoriale și Radio România Internațional vor transmite programe speciale dedicate prezențelor culturale românești în străinătate și vor avea exclusivitate în realizarea de interviuri de la evenimentele organizate de ICR.

Referindu-se la protocolul semnat astăzi, Liliana Țurloiu a precizat că acesta este "un pas important pentru promovarea evenimentelor noastre, în special a celor organizate de ICR în străinătate. Tot ce facem noi acolo, pentru a prezenta și reprezenta cultura română, va fi acum cunoscut și în țară prin intermediul Radio România".

"Am considerat întotdeauna că ICR este Ministerul de Externe al Culturii Românești, dar amploarea acțiunilor organizate scade dacă acestea nu sunt cunoscute. Aici intervine Radio România și trebuie să ne amintim și să ne mândrim că media de stat își asumă promovarea producțiilor de calitate, a culturii și a valorilor adevărate", a menționat Georgică Severin, Directorul general interimar al SRR.