Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk - 2017, la Colegiului Național Gheorghe Șincai

Publicat: marți, 6 Iunie 2017 , ora 11.19
De astăzi, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, puteți asculta cea de a doua piesă din cadrul concursului Radio Fiction Desk - 2017, premiera radiofonică Steaua fără nume, o adaptare după Mihail Sebastian, interpretată de trupa de elevi - actori ai Colegiului Național Gheorghe Șincai.

Din distribuție fac parte: Iulia Maria Bibu, Adrian Costache, Andrei Costin, Daria Cătălina Crișan, Radu Călin Dumitru, Antonia Mihaela Ene, Marius-Traian Hostinar, David-Gabriel Nițu, Valentina-Claudia Popa, Răzvan Racoviță, Eduard Mihai Selea, Matei Ioan Sîrbu, Sabin Emilian, Ion Stăvărache, îndrumați de profesoara Ana-Maria Ștefan și de Cătălin Crișan.

Echipa de realizatori: Florin Bădic - asistența tehnică, Renata Rusu - regia de studio, Patricia Prundea - regizor muzical, Vasile Manta - regizor artistic, Silvia Cusursuz - adaptarea radiofonică și Manuella Popescu - realizator.

Această nouă înregistrare radiofonică se alătură primei piese - Bacul nu-i sfârșitul lumii, de Filip Columbeanu, din actuala ediție, interpretată de elevii de la Colegiului Național Ion Neculce, care poate fi ascultată și votată pe site-ul mai sus menționat.

Radio Fiction Desk este un proiect concurs, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. Succesul deosebit de care s-au bucurat primele două ediții și entuziasmul cu care debutează cea de a treia sunt o dovadă a creșterii interesului tinerei generații pentru această formă deosebită de exprimare artistică - teatrul radiofonic.

Proiectul va continua, pe parcursul anului 2017, cu încă două trupe de elevi - actori de la Școala Centrală și Colegiul Național Cantemir Vodă. După desfășurarea stagiilor de pregătire, cu participarea echipei de realizatori și a unor mari actori ai scenei românești, așa cum au făcut și colegii lor deja intrați în concurs, aceștia vor înregistra piesele de teatru, care apoi vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. Astfel, și aceste piese de teatru radiofonic vor putea fi ascultate și notate de către toți iubitorii teatrului radiofonic.

Ca și la edițiile precedente, proiectul se va încheia, în luna decembrie, cu o Gala de premiere. Noutatea acestei ediții este că, Primăria Capitalei a devenit Partener Instituțional al Proiectului Radio Fiction Desk.