Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Gaudeamus Cluj-Napoca împlinește 18 ani. Vă așteptăm la majorat!

Publicat: joi, 30 Martie 2017 , ora 16.35

În prag de majorat al celui mai mare dintre "copiii" Caravanei Gaudeamus, Radio România vă invită să sărbătorim împreună, timp de cinci zile!

Caravana Gaudeamus Cluj-Napoca, ediția cu numărul 18, va avea loc între 5 și 9 aprilie, în Piața Unirii, în organizarea Centrului Cultural Media Radio România și a Radio Cluj.

17 ediții organizate an de an, fără întrerupere, circa 282.600 de vizitatori și peste 800 de evenimente culturale găzduite până acum recomandă Gaudeamus Cluj-Napoca, cel mai longeviv eveniment expozițional dedicat cărții din Transilvania, drept un real reper al vieții culturale din această zonă a țării și al pieței de carte românești.

Oferta ediției, pe măsura unui eveniment ajuns la maturitate, cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună și un maraton de evenimente pentru toate gusturile:

• cele mai recente apariții editoriale din țară și de peste hotare, bestseller-urile momentului și titlurile în vogă în ultima perioadă (prin participarea a peste 70 de edituri și agenții de difuzare de carte, în peste 60 de standuri);

• peste 70 de evenimente - lansări și prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii și dezbateri despre carte și literatură, oferite de către organizatori și participanți;

• serii de autor, pachete, oferte promoționale și reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;

• concursuri pentru public: Tombola Gaudeamus, cu premii numeroase și extrem de atractive, dedicată vizitatorilor cumpărători de carte, și Miss Lectura;

• campania de donații Cărțile se întorc acasă inițiată și derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajați să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;

• proiectul Invitați de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate orașele care găzduiesc Programul Lectura - Gaudeamus, care recompensează și promovează performerii din învățământul românesc, la diferite discipline.

Program de vizitare: miercuri - sâmbătă, orele 10:00-20:00, duminică orele 10:00-15:00.

Eveniment organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media și Radio Cluj.

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale și Dacia. Parteneri: Lions Club Genesis Cluj, Casa Augustin, Restaurant Shanghai, Merlin's Vitamin Aqua. Parteneri media: mediaTRUST, Cluj.com.

Detalii privind această ediție a Caravanei Gaudeamus Cluj-Napoca, la Secretariatul Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor. (tel. 0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro)