ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Începem a colinda - colinde tradiționale din Maramureș, Bucovina, Transilvania și Muntenia la Sala Radio!

Publicat: miercuri, 9 Decembrie 2015 , ora 11.38

Vă este dor de mirosul de cozonac din casa bunicii, de colindatul cu steaua și de obiceiurile și tradițiile din satul românesc? Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, este adusă la București prin concertul extraordinar "începem a colinda", prezentat duminică, 13 decembrie, ora 17.00, la Sala Radio de numeroase ansambluri din întreaga țară și de soliști importanți ai scenei folclorice românești, o prezență importantă fiind cea a lui Gheorghe Turda, binecunoscutul solist maramureșan. Grație invitaților din toate zonele țării, veți "călători" imaginar în Maramureș, Bucovina, Transilvania, Crișana, dar și în sudul țării, în Oltenia și Muntenia și vă veți bucura de colindele și datinile Crăciunului așa cum s-au păstrat ele în vatra satului, în fiecare regiune a României.

Devenit o tradiție Radio România, de 25 de ani consecutiv la Sala Radio, în preajma Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos, evenimentul îi are ca invitați pe: GHEORGHE TURDA și Ansamblul "SĂPÂNȚANA"- jud. Maramureș, MARCEL PĂRĂU și Grupul de colindători din Merghindeal - jud. Sibiu, CĂLIN BRĂTEANU și Grupul de colindători "BOROAIA"- jud. Suceava, ION DRĂGAN și Grupul de colindători "GORJANCA" - jud. Gorj, LEONTINA FĂRCAȘ și Grupul de colindatori "MUGURI DE TEZAUR"- jud. Alba, Ansamblul "POIENIȚA"- Poiana Stampei - jud. Suceava, Grupul de colindători "SOMEȘENII" - jud. Cluj, Ansamblul "BURNASUL"- jud. Teleorman, Ansamblul "COSĂUL"- Sârbi-Budești - jud. Maramureș, Ansamblul "HORA"- jud. Mureș, Ansamblul "JUNII CRIȘULUI" - Dieci - jud. Arad, Ansamblul "RITMURI ZĂRĂNDENE" - Hărțăgani-Băița - jud. Hunedoara și ROXANA CROITORU.

Organizat de Radio România, în parteneriat cu Televiziunea Favorit, concertul va fi prezentat de solistul de muzică populară Valentin Sanfira. Prezența acestor formații tradiționale de colindători, de datini și obiceiuri a avut, încă de la prima ediție, un impact deosebit asupra publicului, Sala Radio fiind neîncăpătoare pentru cei dornici să retrăiască aceste minunate clipe ale sărbătorilor de iarnă.


Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.