ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Noul record mondial la gol fără respirație

Publicat: miercuri, 18 Noiembrie 2015 , ora 13.59
Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualități, a stabilit al 6-lea record mondial, cu o performanță senzațională, 35 secunde 6 zecimi, fără respirație, în transmisiunea directă a unui gol în direct, menționează World Record Academy (Academia Mondială a Recordurilor), cea mai prestigioasă organizație mondială, care certifică recordurile mondiale.

Acest record mondial unic, incredibil, care depășește, cu 10 -11 secunde, limita biologică umană, după cum a menționat Prof. univ. dr. General Ion Țintoiu, reputat medic cardiolog, de la Spitalul Militar Central din București, a fost stabilit în timpul meciului de fotbal dintre ASTRA Giurgiu și ASA Tg. Mureș, din etapa a doua a Ligii I., din ziua de 19 iulie 2015, când a marcat Filip Jazvic, de la ASA Tg. Mureș.

Comentatorul Ilie Dobre deține alte cinci recorduri mondiale: 31 și 27 secunde în transmisiunea unui gol în direct, fără respirație; 1 minut și 8 secunde și 42 secunde, cu o singură respirație, fiind totodată comentatorul sportiv radio cu cele mai multe cărți publicate (42), la ora actuală având deja 43.

World Record Academy i-a acordat, de asemenea, premiul de mare prestigiu internațional Omul Anului în Media (2014), și a precizat că Ilie Dobre a fost premiat, în 2008, cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler.