ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Centrul Cultural Media Radio România aduce cultura în prim plan de Ziua Radioului

Publicat: vineri, 30 Octombrie 2015 , ora 8.43

Centrul Cultural Media, considerat un adevărat mall cultural al Radio România, sărbătorește Ziua Radioului de pe 1 Noiembrie 2015, cu evenimente dedicate tuturor ascultătorilor, indiferent de vârstă sau preferințe. De la un concert de gală la Sala Radio, la altul într-un club, de la teatru pe scenă, la teatru la microfon și emisiuni speciale, oferta devine una aproape completă și greu de refuzat.

Orchestra Națională Radio va susține, în data de 30 octombrie 2015, un concert special cu lucrări de A. Alessandrescu, L. van Beethoven și J. Brahms. Solista concertului va fi violonista Cristina Anghelescu, care de mai bine de două decenii este solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, sub bagheta dirijorului Adrian Morar,.

Radio România Cultural va organiza, în Clubul Fabrica din București, evenimentul RRC&Friends, care se va desfășura sub forma unui spectacol pentru toate generațiile care ascultă postul de radio. Evenimentul din data de 1 noiembrie va cuprinde un spectacol de teatru pentru copii, susținut de Teatrul Ion Creanga, un spectacol de teatru al Companiei Independente Unteatru, nominalizată anul acesta la Gala Premiilor Radio România Cultural, și un concert susținut de artiști și trupe aflați în difuzare onair: Adrian Naidin, Blue Noise și Byron.

Radio România Muzical va marca Ziua Radioului prin programe speciale, tematice, dedicate aniversării de pe 1 noiembrie. Postul va avea trei tronsoane create pentru această zi: "Soliștii, corurile și orchestrele Radio" - o selecție a celor mai valoroase înregistrări ale formatiilor radio; "Din colectia Editurii Casa Radio" - selectiuni de pe cele mai noi CD-uri apărute la editura Casa Radio; "Succese Radio România la EBU" - proiecte incluse in stagiunea Euroradio, înregistrări cu cele mai multe preluări de către partenerii din EBU.

Teatrul Național Radiofonic programează duminică, 1 noiembrie, la Radio România Cultural, versiuni actuale pentru primele două piese radiofonice difuzate la Radio România încă în primul său an de existență Ce știa satul de V. Al. Jan și Cerere în căsătorie de Anton Pavlovici Cehov.

De asemenea, TNR a programat, tot la Radio România Cultural, duminică, 1 noiembrie, ora 5.00, Biografii, memorii. Ion Valjan sau Fascinația Teatrului. Scenariu radiofonic de Michaela Gulea și Magda Duțu. Regia artistică: Petru Hadârcă.