ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Nou sezon al proiectelor Radio România, 'Ora de educație muzicală' și 'Ora de educație teatrală'

Publicat: luni, 12 Octombrie 2015 , ora 16.42
Din acest an școlar, clopoțelul sună lângă București pentru proiectele "Ora de educație muzicală" și "Ora de educație teatrală".

În perioada 15 octombrie - 18 decembrie 2015, acestea vor avea loc în satul Ghermănești, comuna Snagov, județul Ilfov. Vor participa aproximativ 10 formatori și 60 de elevi care vor afla săptămânal, lucruri inedite despre cele două arte.

Organizate de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural, în colaborare cu Orchestrele și Corurile Radio în parteneriat cu Asociația A4 Action din Ghermănești, cu sprijinul Teatrului "Ion Creangă", programele "Ora de educație muzicală" și "Ora de educație teatrală" se adresează copiilor din ciclul primar și liceal. Ele au ca scop promovarea produselor Radio România (spectacole de teatru radiofonic, concerte de muzică clasică, CD-uri audio, cărți, emisiuni radiofonice, siteurile culturale), al programelor culturale adresate elevilor în ideea atragerii și fidelizării tinerilor ascultători.

Prin metodele interactive de învățare care au la bază tehnologiile moderne, prin audițiile muzicale live, folosind educația transmisă prin joc și joacă, realizatorii Mirela Nicolae, Cristian Marica, regizorul Mihai Lungeanu împreună cu instrumentiștii Orchestrelor și Corurilor Radio speră să ajute din nou, demersul școlii naționale de acordare a șanselor egale la educație.

La finalul celor două luni, elevii selectați în program vor prezenta pentru familiile și educatorii lor un spectacol de poezie și muzică, însoțit de o expoziție de desene.

Din anul 2011 până în prezent, cele două programe au fost realizate în peste 50 de școli și licee din București. Peste 2500 de elevi și aproximativ 200 de profesori au beneficiat de ele și folosesc acum materialele didactice auxiliare puse la dispoziție de Radio România (spectacole de teatru radiofonic pentru copii, povesti de seară, înregistrări muzicale).