ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

GAUDEAMUS Carte Școlară 2015 - un 'experiment' reușit

Publicat: luni, 28 Septembrie 2015 , ora 10.38

Ediția cu numărul 13 a Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară, eveniment inițiat și organizat de Radio România - Centrul Cultural Media Radio România și găzduit timp de 12 zile de Parcul Cișmigiu, s-a încheiat duminică, 27 septembrie. Și a demonstrat, că, indiferent de locul în care se desfășoară evenimentul, formula "carte educațională + început de an școlar" este întotdeauna câștigătoare la Gaudeamus.

Din cauza soluției de amenajare inedite - mai multe pavilioane amplasate într-un spațiu extins - aplicată în premieră la un târg Gaudeamus, numărul vizitatorilor nu a putut fi cuantificat cu la fel de multă acuratețe ca și la edițiile precedente. Valoarea ridicată a vânzărilor înregistrate cu acest prilej, însă, comunicată de către expozanți, reconfirmă statutul de reper al "sezonului de toamnă" pe care Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară și l-a câștigat de peste 10 ani.

***

Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară, manifestare organizată în mod tradițional la începutul anului școlar, cu o ofertă adecvată momentului, face parte dintr-un program de anvergură națională, inițiat și derulat de Radio România din anul 1994 - Programul LECTURA - al cărui principal obiectiv este susținerea, prin evenimente, a culturii scrise în țara noastră. Palmaresul celor 21 de ani ai acestui proiect cultural este cel mai în măsură să "vorbească" despre rolul pe care Radio România, prin intermediul târgurilor din seria GAUDEAMUS, îl joacă pe piața națională a cărții: 89 de evenimente, aproape 9.500 de expozanți, circa 2.400.000 de vizitatori și mai mult de 9.500 de manifestări organizate cu prilejul târgurilor.

Bilanțul statistic al acestei ediții include:

* 70 de expozanți (reuniți în 26 de standuri), oferta prezentată în cadrul târgului fiind reprezentativă pentru piața românească de manuale, auxiliare și materiale didactice, în măsură să ofere tuturor celor implicați - elevi, personal didactic, profesioniști - un cadru optim de analiză, selecție și achiziție a instrumentelor de lucru pentru anul școlar 2015 - 2016.

* peste 8.000 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului "Cărțile se întorc acasă". Prin acest proiect, inițiat și derulat de Radio România de la începutul anului 2010, se urmărește colectarea de cărți de la edituri și de la persoane particulare dispuse să renunțe la o parte din volumele din biblioteca personală și donarea lor către biblioteci din medii defavorizate, care nu au mai primit fonduri pentru achiziții. Cărțile adunate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară 2015, prin generozitatea vizitatorilor și a unora dintre expozanți (editurile Semne - Artemis) vor avea ca destinație bibliotecile Școlii generale din Scoreiu, județul Sibiu, a Școlii generale din comuna Domnești, a Școlii gimnaziale " Ferdinand I" din București și Administrația Penitenciarelor București.

* Vineri, 25 septembrie, în cadrul târgului a avut loc etapa zonală (București) a Concursului Național de Lectură "Mircea Nedelciu", competiție dedicată elevilor de liceu și denumită astfel în amintirea regretatului scriitor și cofondator al Târgului GAUDEAMUS. Câștigătorii concursului au fost: Călina Durbac (Liceul Teoretic "Al. I. Cuza") - locul I, Sara Irisa Pătrașcu (Colegiul Tehnic "Petru Maior") - locul al II-lea și Iulia Iliescu (Liceul Teoretic "Al. I. Cuza") - locul al III-lea. Ocupanta locului 1 va participa la finala națională a concursului, organizată în luna noiembrie în cadrul Târgului Internațional GAUDEAMUS.

Parteneri și sponsori:

BRD Groupe Société Générale - partener principal

Vodafone România

Proiect susținut de Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție, Media Trust, ALPAB - Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, Spectacular.


Pentru informații suplimentare, vă rugăm să adresați Secretariatului GAUDEAMUS (tel./fax 021 312 22 40, 021 319 05 22, e-mail office@gaudeamus.ro ). Persoane de contact: Cornelia Scarlat (0745 109 648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro ), Anca Badea (0740 121 173, anca@gaudeamus.ro ).


Următorul eveniment din cadrul Programului LECTURA 2015 va fi Târgul Internațional GAUDEAMUS Carte de Învățătură, ediția 22, care va avea loc în perioada 18 - 22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.