ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

București fm a împlinit visul unui copil

Publicat: marți, 15 Septembrie 2015 , ora 15.33
Andreea Dumitrescu, elevă în clasa a VII-a A la Școala Nr. 280 Mihail Sebastian din București, și-a dorit să câștige ghiozdane pentru ea și pentru sora ei.

A obținut, însă, mai mult!

Ne-a ascultat pe 98, 3 fm, s-a înscris la concursul " București fm te pregătește pentru școală, pe tine și pe colegii tăi!", a povestit cum și-a petrecut vacanța de vară și a câștigat ghiozdane și rechizite, pentru ea și toți cei 32 de copii din clasa ei.

În prima zi de școală, 14 septembrie, echipa București fm a fost primită cu entuziasm de Andreea și prietenii ei, bucuroși să primească daruri.

Premiile au fost oferite de Compania de Librării București.

Aceasta este povestea câștigătoare, povestea Andreei Dumitrescu:

Marea, mama Afroditei și autoarea atâtor aventuri mi-a fost gazdă în această vacanță.

Nu există satisfacție mai mare decât să privești marea cea nesfârșită cu valuri înspumate care mușcă din țărmul ce desparte două tărâmuri complet diferite.

Spre bucuria noastră am ajuns înainte de răsărit. Cerul de safir roșește în întâmpinarea soarelui care își desface mănunchiul de raze legat cu ața speranței.

Spectacol mai frumos decât marea este cerul, bolta de cristal ce ne unește pe toți și ne face un întreg.

Deodată, un val îndrazneț îmi așează în mână, cu grijă, ce avea el mai de preț - o scoică de sidef mai strălucitoare ca ochii unui copil care se joacă.

Parcă aș fi fost sortită să o țin și ocrotesc în palma mea caldă. Am luat scoica delicat și am pus-o la ureche. Șoapte dulci și nemuritoare îmi mângâiau auzul, parcă stăteam de vorbă cu destinul.

Nisipul fin și auriu mă îndemna să fac o baie în marea albastră ca o pată de cerneală. Nu am putut rezista tentației și am intrat să mă răcoresc. Sute de peștișori înotau prin apa tulbure făcând slalom printre valuri.

Pescăruși dalbi împodobeau cerul zburând mai grațios decât dansul unei balerine.

Toata ziua m-am bucurat de acest peisaj, parcă desprins dintr-un basm.

Vânătul amurg se apropia. Regele cerului mângaia pentru ultima oară în acea zi obrajii oamenilor care priveau triști plecarea lui. În scurt timp noaptea cu trena ei lungă, decorată cu stele mici și cu luna ca o corabie, a acoperit cerul conducându-i pe oameni în lumea viselor.

În acea zi și în cele care au urmat m-am simțit binecuvantată că am bilete în primul rând la spectacolul naturii.