ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România - premiul al doilea la Ujgorod

Publicat: luni, 14 Septembrie 2015 , ora 13.52

Cea de a șaptesprezecea ediție a Festivalului concurs "Plaiul meu natal", destinat producțiilor de radio și televiziune pentru minoritățile naționale s-a încheiat recent la Ujgorod, în Ucraina.

La secțiunea radio au intrat în concurs 43 de producții din România, Ungaria, Ucraina, Slovenia, Slovacia și Serbia. La secțiunea tv au fost în concurs 71 de producții din România, Ungaria, Ucraina, Slovenia, Slovacia, Austria și Serbia.

Premiul întâi a fost acordat emisiunii "Chemarea lui Dumnezeu", realizată la Compania regională de stat de televiziune și radiodifuziune din Odessa. Pe locul al doilea s-a clasat emisiunea "Ruga șvabilor din Deta", realizată de Astrid Weisz de la redacția emisiunilor în limba germană de la Radio România Timișoara. Premiul al treilea a fost câștigat de Radio Novisad cu producția "Căsătorie mixtă".

Juriul a fost format din profesioniști ai radiourilor și televiziunilor din România, Slovacia, Ucraina și Ungaria și profesori de jurnalism de la Universitatea din Ujgorod. La secțiunea radio, România a fost reprezentată de managerul Radio România Timișoara, Mihai Anghel.

De-a lungul timpului, Radio România a câștigat mai multe premii la Festivalul de la Ujgorod cu emisiuni realizate de reprezentanți ai studiourilor regionale din Cluj, Constanța, Craiova, Reșița, Târgu Mureș, Timișoara. Anul acesta Radio România a intrat în competiție cu 3 producții.