ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

S-a deschis Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară!

Publicat: miercuri, 16 Septembrie 2015 , ora 9.47
Ca în fiecare an, de 13 toamne, fie că se petrece pe 14, 15 sau 16 septembrie, debutul anului școlar este întotdeauna însoțit de un eveniment pe măsura acestui moment: Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară.

Ediția 2015 are loc între 16 și 27 septembrie, în premieră în Parcul Cișmigiu (intrarea din Bulevardul Regina Elisabeta, în imediata vecinătate a Colegiului Național "Gheorghe Lazăr") și este organizat de Radio România - Centrul Cultural Media Radio România.

Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10.30 și 19.30, iar accesul publicului în spațiul de desfășurare al evenimentului este liber.

Reper major în calendarul anual pentru zeci de mii de familii, debutul anului școlar este de cele mai multe ori un prilej de mare consum de resurse financiare, de timp și energie, alocate pentru pregătirea acestui moment.

În acest context, Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară oferă tuturor celor direct interesați - părinți, elevi și cadre didactice - o soluție ușoară, plăcută și avantajoasă, din toate punctele de vedere, pentru studierea și achiziția manualelor și a auxiliarelor școlare necesare tuturor.

Eveniment care, prin concept, ofertă și public țintă, este orientat cu precădere către acest important segment de piață - carte formativă și materiale auxiliare - târgul este organizat în mod tradițional la începutul anului școlar, într-un moment de vârf al cererii de produse și servicii educaționale. Oferta ediției, prezentată de cei circa 70 de expozanți (reuniți în 26 de standuri) vine în întâmpinarea unor solicitări dintre cele mai diverse și cuprinde:

- cea mai mare parte a manualelor și auxiliarelor aprobate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, pentru acest an școlar, reunite într-un singur spațiu;

- o gamă extrem de variată de materiale didactice, pentru toate nivelurile;

- numeroase titluri din literatura română și universală cuprinse în bibliografia școlară;

- enciclopedii, dicționare, ghiduri și îndrumare didactice;

- ultimele noutăți editoriale, în vogă printre tinerii cititori, în măsură să-i atragă și pe cei deocamdată mai puțin pasionați de lectură;

- jocuri și cărți pentru preșcolari.

Proiecte conexe derulate de Radio România în cadrul Programului LECTURA - Târgurile GAUDEAMUS

- Etapa locală (București și județul Ilfov) a Concursului Național de Lectură "Mircea Nedelciu", adresat liceenilor, care va avea loc în incinta târgului vineri, 25 septembrie, la ora 14.00.

- Campania de donații "Cărțile se întorc acasă" prin intermediul căreia un fond de carte semnificativ, ca număr de volume și valoare, este colectat de la expozanți și vizitatori și este donat în beneficiul bibliotecilor publice și școlare din mediul rural, subfinanțate la capitolul achiziții de carte. De la începutul anului 2010, peste 115.000 de volume donate de către participanții și vizitatorii Târgurilor GAUDEAMUS au ajuns prin intermediul acestui proiect în mai mult de 260 de biblioteci din întreaga țară.

BRD Groupe Société Générale - partener principal. Proiect susținut de Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție, Media Trust, ALPAB - Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, Spectacular.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să adresați Secretariatului GAUDEAMUS (tel./fax 021 312 22 40, 021 319 05 22, e-mail office@gaudeamus.ro ). Persoane de contact: Cornelia Scarlat (0745 109 648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro ), Anca Badea (0740 121 173, anca@gaudeamus.ro ) și Connie Chifor (0745 109 649, connie@gaudeamus.ro).