ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Se lansează abonamentele noii stagiuni la Sala Radio!

Publicat: joi, 27 August 2015 , ora 11.19

Publicul de muzică clasică rămâne "în formă" după Festivalul "Enescu", datorită evenimentelor surprinzătoare și atrăgătoare programate încă de la începutul noii stagiuni de concerte de la Sala Radio.

"Duelul Viorilor", unul dintre cele mai așteptate evenimente din ultimii cinci ani, aduce pe scenă sâmbătă, 3 octombrie 2015, ora 19.00, o nouă confruntare muzicală între doi mari violoniști: Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume - Royal Concertgebouw Amsterdam - Gabriel Croitoru, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio și celebrele lor viori de colecție: Stradivarius și Guarneri.

În pași de tango va fi revenirea pe scena Sălii Radio a celebrei interprete Analia Selis. Solista vine cu o surpriză pentru publicul bucureștean: o seară de tango simfonic. Miercuri, 7 octombrie, ora 19.00, ea va fi acompaniată de Orchestra de Cameră Radio și de pianistul argentinian Mariano Castro, sub bagheta dirijorului Radu Popa.

Tinerii soliști români care sunt deja aplaudați pe scenele internaționale vor fi vedetele noii stagiuni 2015-2016 a Orchestrei Naționale Radio. Vineri, 9 octombrie, ora 19.00 va avea loc un prim eveniment special desfășurat sub bagheta dirijorului francez Julien Salemkour. Solistul serii este violoncelistul de origine română Valentin Răduțiu, unul dintre tinerii artiști români premiați la numeroase competiții.

Așadar, pentru a fi siguri că nu pierdeți cele mai importante evenimente muzicale ale toamnei, vă propunem, începând din data de 27 august 2015, abonamentele pentru perioada toamnă - iarnă 2015 a stagiunii de la Sala Radio.

Manifestările pe care nu le puteți pierde vor continua pe întreaga perioadă a noii stagiuni la Sala Radio!

Interpretarea violonistului Alexandru Tomescu a Concertul în mi minor pentru vioară și orchestră de Mendelssohn, concertul cu Simfonia a VI-a - Patetica de Ceaikovski, dirijat de Peter Feranec, primul dirijor principal străin din istoria celebrului Teatru Bolșoi din Moscova, balada lui Ciprian Porumbescu cântată de violonista Clara Cernat în cadrul unui concert dedicat francofoniei sau tradiționalele concerte de colinde sunt alte câteva seri muzicale la care vă invită Orchestrele și Corurile Radio România.

De pe afișele Sălii Radio nu puteau lipsi nici evenimentele care și-au creat deja o tradiție: gala de operă "Cele trei dive" - ce precede sărbătorile de iarnă - și recitalurile de la București din cadrul turneelor naționale "Duelul viorilor" și "Vioara lui George Enescu", ce vor prilejui reîntâlnirea spectatorilor cu pianistul Horia Mihail și cu violoniștii Gabriel Croitoru și Liviu Prunaru.

Concertele de jazz ale Big Band-ului Radio (dirijat de Ionel Tudor) sau cele de muzică folclorică cu Orchestra de Muzică Populară Radio (dirijată de Adrian Grigoraș) vor completa calendarul noii stagiuni.

Vă așteptăm așadar din 27 august la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64 pentru a vă asigura locurile cele mai bune! Pentru detalii puteți contacta casa de bilete la telefon: 021-303.14.28 sau 021-314.68.00.

Programul este:

- de luni până vineri, între orele 9.00-18.00;

- în zilele de concert/spectacol din timpul săptămânii: 09:00-20:00;

- în zilele de concert/spectacol din weekend: 09:00-12:00 și 15:00-20:00 (casa este închisă sâmbătă și duminică în zilele fără concert).

Abonamentele sunt valabile la toate concertele și recitalurile din stagiunea Orchestrelor și Corurilor Radio, cu excepția concertelor Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Prețurile la abonamente (perioada septembrie-decembrie 2015):

- Abonamente de acces:

- categoria I - 475 lei
- categoria a II-a - 380 lei
- categoria a III-a - 285 lei

- Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenți)

- categoria I redus - 285 lei
- categoria a II-a redus - 228 lei

Începând din noua stagiune, biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se vor achiziționa on-line doar prin rețeaua Eventim (www.eventim.ro).

Abonamentele de acces cu preț întreg sunt disponibile și pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești, Humanitas și la casa de bilete a Sălii Radio. Cele cu preț redus se pot achiziționa numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie și a cărții de identitate.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 și 44 până la stația "Radio România" - Piața Virgiliu (Str. Berzei la intersecția cu Știrbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteți de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Știrbei Vodă, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.