ACUM:
22.30
Jazzy hour
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Societatea Română de Radiodifuziune se află astăzi într-una dintre cele mai faste perioade din ultimii 20 de ani

Publicat: joi, 16 Iulie 2015 , ora 14.54

Este o concluzie obiectivă, care decurge din bilanțul întregii activități a societății, pe toate criteriile de evaluare.

În respect și deplin acord cu misiunea publică ce este conferită prin lege, SRR realizează și difuzează programe de calitate, informează corect, echilibrat și echidistant, susține și promovează cu onestitate și profesionalism cultura și valorile naționale și europene, limba română, dezvoltă proiecte educative cu impact major în societatea românească. Susținem și promovăm parteneriate cu instituții de cultură reprezentative, universități, teatre, filarmonici, muzee, școli, ONG-uri și asociații profesionale. Dovada calității programelor SRR o reprezintă milioanele de ascultători prezenți zilnic pe frecvențele noastre plasând Radio România pe primul loc în preferințele ascultătorilor la nivel național, urban și în municipiul București.

Societatea Română de Radiodifuziune este un serviciu public stabil financiar, gestionează transparent, responsabil și eficient banul public, își asigură din resurse proprii dezvoltarea și investițiile și generează un profit important, neavând datorii, credite sau disfuncționalități economice.

Radio România este apreciat astăzi ca unul dintre cele mai stabile, puternice și performante servicii publice de media din Europa; suntem prezenți, respectați și ascultați în toate organismele și organizațiile internaționale din care facem parte și generăm proiecte culturale unice extrem de apreciate de către toți partenerii noștri.

Radio Chișinău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte media ale României și ale SRR. Lansat în eter la 1 Decembrie 2011 Radio Chișinău s-a impus în Republica Moldova ca un reper de informație echilibrată și ca o platformă de promovare a valorilor naționale și europene.

Față de această realitate de necontestat, constatăm cu regret atacurile repetate și tentativele de compromitere și de discreditare a Societății Române de Radiodifuziune și a unor oameni care își dau zilnic silința să onoreze cu profesionalism și onestitate responsabilitățile ce le revin. Nu acceptăm sub niciun motiv asemenea practici. Ele vin din partea unor oameni ale căror interese personale sunt în totală contradicție cu menirea postului public de radio și care vor trebui să răspundă pentru neadevărurile și calomniile lansate în spațiul public în fața justiției.

Consiliul de Administrație se consideră dator și angajat moral să întreprindă toate eforturile pentru a apăra și spori prestigiul binemeritat de care se bucură Societatea Română de Radiodifuziune în fața cetățenilor României.

Radio România mulțumește tuturor celor care ne-au fost și ne sunt aproape și care ne ascultă zi de zi din 1928 și până astăzi.

Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune