ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

ABU Media 2020: Cum vom asculta radioul peste 5 ani?

Publicat: miercuri, 1 Iulie 2015 , ora 14.20

Steve Robinson, vicepreședinte executiv pentru radio și dezvoltarea proiectelor din rețeaua radiofonică WFMT din Chicago, Statele Unite: "Radioul are multe șanse, suntem și noi acolo. Avem streaming, avem podcast. Pentru un podcast cu știri despre viața americană avem 14 milioane de descărcări. Este super bowl-ul chestiunilor de radio. Și asta este radioul, radioul public, sunt știri, sunt documentare. Ne simțim parte a mass-media, suntem parte a mass-media."

Vijayalaxmi Chhabra, director general la cel mai mare radiodifuzor public din India, Doordarshan: "În India, cei mai mulți tineri ascultă deja radioul pe mobil. Acum sunt 900 de milioane de mobile în India. În 2020, numărul va atinge 1,200 miliarde și va funcționa 4G, astfel că telefoanele vor fi modalitatea de a face orice este posibil."

Graham Ellis, BBC: "Cred că mulți vor păstra un mod foarte convențional de a asculta radioul. Vor asculta radio la aparatele de acasă, vor asculta în mașină, vor apărea mașini noi, dar radioul va fi tot acolo în continuare. Cred că puterea radioului stă în faptul că nu se schimbă prea mult și nu s-a schimbat prea mult. La dumneavoastră, în România, merge spre suta de ani, iar experiența pe care ți-o oferă radioul nu s-a schimbat. Cred că ceea ce se va schimba este cine îți oferă serviciul, vor fi nume noi aici, vei vedea sursa streaming-ului de muzică, transmițând ceea ce pare a fi radio. Vor fi modificări în sistemul de distribuție, poate că FM-ul va ceda loc digitalului."

Abdulrahman Alhazzaa, până de curând președinte al Corporației Audiovizualului din Arabia Saudită: "Îmi place radioul din copilărie. Când ascult radioul mă aștept să aflu ce se întâmplă în jur, să mă simt bine și să mă distrez. Toate acestea se regăsesc în radio, astfel că radioul va fi media mea favorită oriunde mă duc."