ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Pro sau contra André Rieu? Un duel susținut de Maria Balabaș și Sorina Goia, în direct la Radio România Cultural

Publicat: miercuri, 3 Iunie 2015 , ora 11.50

Radio România Cultural își așteaptă publicul, vineri, 5 iunie, la Seneca Anticafe București, la un duel argumentat pro sau contra André Rieu, cu doar câteva ore înainte ca muzicianul să își susțină primul din cele 7 concerte de la București.

Tabăra pro va fi condusă de Sorina Goia, care îi va avea ca invitați pe fizicianul Andrei Dorobanțu (cercetător la Institutul de Fizică Atomică) și pe prof. universitar Vasile Baltac (unul dintre pionierii informaticii în România). Împotriva stilului Rieu de a face cunoscută muzica clasică se va poziționa Maria Balabaș, care va fi ajutată de scriitorul Alex Tocilescu și de muzicianul Vladimir Pocorschi.

Dezbaterea va avea loc, vineri, 5 iunie, în intervalul 14:05 - 15:00, în ediția specială a Oazei de Muzică, transmisă în direct on air dar și video pe www.radioromaniacultural.ro, de la Anticafe Seneca.

Întrebarea de început va fi: vă place valsul sau vă place Rieu?

Cărui public i se adresează André Rieu, căror clase sociale? Cum se îmbracă, ce mănâncă, ce muzică ascultă? Cum îl percep criticii, melomanii, muzicienii? Este muzica sa inofensivă sau alterează percepția asupra valsului?

Acuzat de kitsch, dar considerat și un violonist senzațional, André Rieu este unul dintre cei mai bine vânduți muzicieni ai anilor pe care-i trăim, concertează prin lume împreună cu a sa Orchestră Johann Strauss și trezește reacții puternice oriunde ajunge.

În România, un concert nu a fost suficient. Publicul a cerut să-l vadă, astfel încât André Rieu ține nu mai puțin de 7 spectacole la București.