ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Vaccin pentru viață - o campanie Radio România

Publicat: vineri, 29 Mai 2015 , ora 12.38

Radio România propune, în perioada 1-5 iunie 2015, o campanie editorială de informare corectă a părinților asupra vaccinării. Scopul acesteia este informarea populației cu privire la imunizări și impactul asupra sănătății publice, precum și trecerea în revistă a efectelor secundare, a motivelor pentru care unii părinți nu vor să-și vaccineze copiii și a riscurilor ce pot apărea.

Părinții se tem de eventualele efecte secundare. Acest lucru se vede și în statistici. În România, rata vaccinării a scăzut sub 90%. Medicii atrag atenția că nu tot ceea ce scrie pe internet este adevărat și corect. Au apărut site-uri și blog-uri care încearcă să convingă părinții că nu este bine să-și vaccineze copiii. Ce spun, totuși, specialiștii?

Desfășurată în prima săptămână a lunii iunie, pe toate posturile Radio România, Campania Vaccin pentru Viață își propune să analizeze problema vaccinărilor din România și să ofere părinților toate informațiile corecte și obiective pentru a decide în cunoștință de cauză.