ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Un nou premiu internațional pentru 'Numărătoare inversă'

Publicat: miercuri, 4 Martie 2015 , ora 13.41
Producția Societății Române de Radiodifuziune a Teatrului Național Radiofonic Numărătoare inversă, scenariul de Mihnea Chelaru și Ion Andrei Puican, regia artistică Ion Andrei Puican, a primit premiul al II-lea la categoria teatru scurt, la Festivalul The Winter's Tales din Marea Britanie.

The Winter's Tales este primul Festival Internațional de teatru radiofonic din Marea Britanie, a cărui primă ediție a avut loc în perioada 26 februarie - 1 martie 2015 în Herne Bay, Kent http://radiodramafestival.org.uk/awards/.

Numărătoare inversă este spectacolul radiofonic care în anul 2014, a mai primit premiul al III-lea la Festivalul Internațional Prix Marulic, Croația și premiul al II-lea, la Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, București.

Având ca inspirație citatul celebru din piesa Hamlet de William Shakespeare, "A fi sau a nu fi, aceasta-i întrebarea", piesa scurtă Numărătoare inversă aduce în conștiința ascultătorilor întrebări filozofice legate de viață și de moarte, transportându-i în ziua de azi, în realitatea cotidiană, în teribila dramă a lumii moderne: războiul.

O unitate militară aflată în misiune este prinsă într-o situație extremă, unde umanitatea soldaților, frica acestora în fața pericolului, teama de moarte, sunt disimulate în dialoguri banale de zi cu zi. Scenariul radiofonic subliniază ultimele momente din viața acestor soldați, atunci când blindatul transportor este prins pe front în foc încrucișat, ca într-o capcană din gloanțe și explozii.

Textul citat al lui William Shakespeare și temele surprinse în acest monolog celebru readuc ascultătorului frumusețea și importanța acestui mare autor universal.

În distribuție: Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Dan Rădulescu, Vlad Oancea, Vasile Calofir, Răzvan Zeța.

Echipa de producție: Janina Dicu - regia de studio, Mădălin Cristescu - regia muzicală, Mihnea Chelaru - Sound design, Ion Andrei Puican - regia artistică, Attila Vizauer - redactor și producător.