ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Știința ca pasiune, la 'Cafeneaua de știință'

Publicat: vineri, 27 Februarie 2015 , ora 12.22

Radio Romania Cultural vă invită la cea de-a doua ediție din 2015 a Cafenelei de știință. Luni, 2 martie, la Libraria Humanitas de la Cișmigiu, între 19:00 - 21:00, în direct pe Radio România Cultural, 101,3 fm și on line, audio și video, pe www.radioromaniacultural.ro.

De ce am ales știința?

Din pasiune, credem noi, convinși fiind că, dincolo de alte motivații personale, pasiunea și curiozitatea sunt argumentele celor care aleg o carieră în știință.

La Cafeneaua de știință din 2 martie 2015, vă oferim argumentele celor care au, deja, o carieră în știință, ale celor care se pregătesc să pornească pe acest drum dar și ale celor care-i inspiră și îi îndrumă pe învățăcei, adică: Profesorii Corina Vinț, directorul Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu din București și Mustafa Oz, directorul Liceului Teoretic Internațional de Informatică București,; dr. ing. Mircea Ignat, conducătorul și inițiatorul Centrului de Excelență pentru Inițierea Tinerilor Olimpici în Cercetarea Științifică din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA și dr. ing. Wilhelm Kappel, directorul general al aceluiași institut.

Alături, cei care au început deja să confirme: Cristian Dragomir și Alex Glonțaru, elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, echipa proiectului E-commerce platform - identificarea unor produse în timp scurt funcție de caracteristici de la diferite firme prin soft adaptat la nivelul celularelor, echipă calificată în finala de la Olimpiada INTELL, Pittsburgh, SUA, din luna mai, 2015.

Apoi, Ana Maria Tudorache și Miruna Ojoga, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a IX-a, componentele echipei proiectului Medical Rehabilitation Monitoring - microsenzori și sisteme de microsenzori destinați procedurilor de reabilitare medicală a membrului superior.

Și tot de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, echipa Magnetic Bacteria - studiul biologic al bacteriei magnetice și aplicații pentru microroboți elementari micromecano-magnetici - cu Elena Yuan și Sebastian Curpăn, clasa a IX-a, "protagoniști" principali.

Din nou de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București, Andrei Corbeanu și Luca Florescu, clasa a X-a, echipa Harvesting Cube - demonstrator de energie regenerabilă din mediul înconjurător, echipă calificată în finala de la Olimpiada INTELL, Pittsburgh, SUA, mai 2015.

Pentru că știința presupune dovezi, vă vom arăta și câteva dintre acestea: Demonstratorul de Harvestin Cube, Mănușa cu senzori pentru procedurile de reabilitare medicală, Microsenzori și dispozitive de recuperarea energiei piezo sau electrostrictivi din elastomeri.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am ales știința!

Vă așteptăm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu pentru o seară plină de pasiune! De pasiune pentru știință. Realizator și moderator: Corina Negrea.