ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Acord de colaborare bilaterală între Radio România și Radio Cehia

Publicat: marți, 3 Februarie 2015 , ora 8.25

Radio România și Radiodifuziunea Cehă au încheiat un nou Acord de colaborare bilaterală, cu o durată de doi ani, care prevede realizarea de schimburi de programe între cele două posturi publice de radio, reprezentând producții proprii și fluxuri de știri, pe bază de reciprocitate.

Acordul a fost semnat la sediul Radiodifuziunii cehe de către Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Radio România, și Peter Duhan, Director General al Radiodifuziunii din Cehia. La semnarea acordului au fost prezenți reprezentanți ai Ambasadei României la Praga și membri ai conducerii celor două Radiodifuziuni.

Printre prevederile acordului se numără și participarea la festivaluri radio, concursuri și spectacole culturale realizate de cele două radiodifuziuni, realizarea de programe muzicale și vorbite pentru emisiunea în limba cehă de la Radio România Timișoara, precum și a unei săptămâni a culturii cehe la Radio România Cultural în cadrul căreia se vor difuza producții ale Teatrului Național Radiofonic cu texte din literatura cehă. La rândul său, partea cehă s-a arătat interesată de includerea în repertoriul său a unor piese de teatru din repertoriul Radio România. Între cele două părți s-au schimbat, de asemenea, invitații de participare la festivalurile de radio-drama ale fiecărei radiodifuziuni, respectiv Prix Bohemia și Grand Prix Nova.

În privința extinderii relațiilor bilaterale în domeniul muzical, s-au discutat primele detalii ale unui posibil concert al ONR la Praga în cadrul celei de a 90-a stagiuni anuale a Orchestrei Simfonice Radio din Praga, urmat de un al doilea concert care va fi susținut pe scena Bratislava Music Festival.