ACUM:
22.30
Jazzy hour
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Campania 'Badea Cârțan' împlinește 15 ani

Publicat: vineri, 16 Ianuarie 2015 , ora 8.21

Campania intitulată Badea Cârțan, desfășurată de Radio România Timișoara, având motto-ul Ai carte, ai parte!, împlinește astăzi, de Ziua Culturii Naționale, 15 ani.

Peste 170.000 de cărți au fost donate în această perioadă bibliotecilor rurale din România, dar și comunităților românești din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Austria, Italia și Spania. Volumele donate de ascultătorii Radio România Timișoara sunt colectate și distribuite de redactorii Radu-Ciprian Pop și Ioan-Alexandru Tătar.

În octombrie 2013, 1.200 de cărți și CD-uri cu muzică și poezie românească au fost donate românilor din Verona, prilej cu care, la Villafranca de Verona, s-a deschis prima bibliotecă a comunității românești din zonă.

În septembrie 2014, peste 1.200 de cărți, CD-uri și alte materiale au ajuns la două școli cu predare în limba română din Roma, proiectul fiind sprijinit de Ambasada României în Italia.

Alte o mie de volume au fost donate pe parcursul anului trecut bibliotecii din Răbăgani (județul Bihor), distrusă într-un incendiu și Casei memoriale Mihai Eminescu din Ipotești.