Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi
Revoluția română de la București, după 25 de ani - dezbatere organizată de Radio România Cultural, la Librăria Humanitas Kretzulescu
Invitații lui Răzvan Dolea sunt revoluționarii de atunci: Ion Caramitru, Florin Iaru și Petre Roman, alăuri de istoricul Constantin Corneanu și de scriitorul Bogdan Hrib.
Tema discuției va fi legată de evenimentele din urmă cu 25 de ani care au condus la căderea regimului Ceaușescu și de împlinirea idealurilor celor care au strigat și au murit pentru libertate.
Dezbaterea de la București este ultima dintr-o serie de întâlniri cu public, organizate de Radio România Cultural în orașele cu puternice semnificații în lupta anticomunistă: Sibiu, Timișoara și acum în Capitală.
Înregistrările acestor dezbateri sunt programate în luna decembrie pe toate frecvențele FM ale Radio România Cultural și online, pe www.radioromaniacultural.ro.
Miercuri, 16 decembrie, de la ora 19,00, Anca Mateescu invită publicul la o rememorare e evenimentelor de la Timișoara, oraș în care s-a strigat pentru prima dată "libertate"!. Invitații dezbaterii organizate la Memorialul Revoluției din Timișoara sunt revoluționarii Traian Orban, președintele Asociației Memorialul Revoluției, scriitorii Daniel Vighi, Viorel Marineasa și Lucian Vasile Szabo, precum și pe Adrian Kali, profesor de istorie.
Duminică, 21 decembrie, de la ora 20.30, publicul Radio România Cultural își va putea aminti de evenimentele de la Sibiu, un alt oraș în care s-a scris cu sânge istoria revoluției române, prin intermediul dezbaterii înregistrate la Librăria Habitus, de Corina Negrea. Invitații acestei rememorări sunt Dan Toader, revoluționar, profesorul universitar Horațiu Rusu și lectorul universitar Gabriel Șerban, de la Universitatea Lucian Blaga, Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal, și Nicu Cherciu, unul dintre fotoreporterii care au imortalizat Revoluția de la Sibiu.
Ultima dezbatere a proiectului Baricada Culturală, care va reaminti de evenimentele de la București, va fi difuzată la Radio România Cultural, luni, 22 decembrie, de la ora 19,00.
În toată această perioadă, Radio România Cultural difuzează, în fiecare zi de la ora 22,00, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, filme documentare legate de evenimentele care au condus la căderea comunismului în întreaga Europă de Est.