ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Fundația Euromonitor pentru excelență a desemnat câștigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnaliști

Publicat: marți, 9 Decembrie 2014 , ora 13.28
Fundația Euromonitor pentru Excelență a anunțat cei 10 câștigători ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști. Ceremonia de decernare a diplomelor și de anunțare a celor 10 câștigători care vor pleca la Bruxelles într-o vizită de studiu de o săptămână, a avut loc la București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene, în prezența Excelenței Sale, doamna Angela Filote, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

În urma selecției, printre tinerii jurnaliști care vor beneficia de stagiul de pregătire de la Bruxelles se află și Ina Gutu, reporter la Radio România Chișinău, care va mai beneficia în plus și de un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizații de presă europene.

Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști reprezintă un program de încurajare și facilitare a pregătirii profesionale și se adresează jurnaliștilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între statele membre, precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Din start, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoștintelor și abilităților tinerilor jurnaliști români, prin expunere directă la realitățile democrațiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse și practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.