Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Tinerețea românească a științei la Cafeneaua de știință

Publicat: vineri, 28 Noiembrie 2014 , ora 9.29

Radio România Cultural vă invită la cea de-a noua ediție din 2014 a Cafenelei de știință sub genericul "Tinerețea românească a științei. Vise, proiecte, certitudini".

Luni, 1 decembrie 2014, la Libraria Humanitas de la Cișmigiu, între 19.00 - 21.00, în direct audio și video pe toate frecvențele Radio România Cultural și on line, pe www.radioromaniacultural.ro

Invitații ediției sunt:

Mihaela Marin este absolventă a Facultătii de Aeronave și doctorand în Inginerie Electronică, cercetător la Institutul de Stiinte Spatiale de pe platforma Magurele și specialistă în aplicații de contramăsuri la efectele adverse ale zborului spațial asupra persoanei umane.

Radu Bidiugan, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, este doctor în Știinte, directorul Institutului Național de Cercetare pentru Sport și specialist în metodologia performanței umane psiho-neuro-musculare.

Alexandru Nistorescu, absolvent al Facultății de Fizică, este cercetator la Institutul de Științe Spațiale. Are un master în biofizică și, în prezent, este masterand in bio-inginerie, specialist în fizică aplicată în cercetări de performanță umană în medii extreme.

Valeriu Tudose este, și el, absolvent al Facultății de Fizica a Universității din Bucuresti. Și-a luat doctoratul în astronomie/astrofizica la Institutul Astronomic al Universității din Amsterdam și post-doctoratul la Institutul Olandez de Radio Astronomie. Din 2012 lucrează ca cercetător la Institutul de Științe Spatiale, specializarea radio astronomie.

Nu în cele din urmă, cel mai tînăr dintre toți, Mihai Receanu - student anul I la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Universitatea Politehnica București, specializarea Inginerie Electronică si Telecomunicații, inventator, medaliat a numeroase competiții de specialitate.

Ce au toți aceștia în comun? Dincolo de tinerețe, pasiunea pentru știință. Și dincolo de acestea, convingerea că se poate face o carieră în știință.

Care le sunt proiectele - actuale dar și de viitor - , ce i-a adus înapoi și ce-i ține pe loc aici, în România dar și ce-i motivează în a-și croi un drum în știință în România - iată cîteva dintre întrebările care-și vor găsi răspunsul în ediția din 1 decembrie 2014 a Cafenelei de știință - o emisiune nu festivă și nici festivistă, o emisiune despre pasiune și convingerea că știința merită trăită!

Realizator si moderator: Corina Negrea