Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Cărțile donate la GAUDEAMUS 2014 se îndreaptă spre Chișinău

Publicat: luni, 24 Noiembrie 2014 , ora 14.17
Ediția cu numărul 21 a Târgului Internațional GAUDEAMUS s-a încheiat pentru public duminică, 23 noiembrie 2014, la ora 20.00 (deși numeroși vizitatori împătimiți de carte puteau fi încă întâlniți printre standuri chiar și după ora închiderii). Târgul a avut loc în perioada 19-23 noiembrie a.c., în Pavilionul Central Romexpo și a fost organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Pentru toți cei implicați însă în organizarea evenimentului, campania GAUDEAMUS 2014 continuă, întrucât unele dintre proiectele derulate pe parcursul târgului se vor finaliza în perioada imediat următoare. Unul dintre aceste proiecte, care a înregistrat de-a lungul anilor un real succes, mai ales în rândul vizitatorilor, este "Cărțile se întorc acasă".

Cele circa 3.000 de volume aduse la Romexpo de către vizitatori și expozanți (editurile Casa Radio și Hasefer), inclusiv în ultimele ore ale Târgului GAUDEAMUS 2014, vor avea ca destinație finală câteva biblioteci din Chișinău, Republica Moldova.

Fondul de carte constituit astfel a fost preluat, urmând ca în cursul acestei săptămâni să fie inventariat și expediat în Republica Moldova de către Asociația Obștească Syllabus, din Chișinău, cu scopul declarat de a îmbogăți patrimoniul bibliotecilor publice din capitala republicii cu volume în limba română.

Proiectul "Cărțile se întorc acasă", inițiat și derulat de Radio România, are ca principal obiectiv reorientarea unui important fond de carte, la care numeroase persoane în special din mediul urban sunt dispuse să renunțe, către biblioteci publice care nu au beneficiat de foarte mult timp de fonduri pentru achiziții. Campania de donații de carte se derulează în toate orașele în care se desfășoară Târgurile GAUDEAMUS, pe parcursul evenimentelor, și este deschisă deopotrivă vizitatorilor și expozanților. De la lansarea acestui proiect, în anul 2010, peste 106.000 de volume au ajuns, prin generozitatea participanților la campanie, în peste 260 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS sau să accesați www.gaudeamus.ro. Persoane de contact: Cornelia Scarlat (tel. 0745 109 648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro și Connie Chifor (tel. 0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro).