ACUM:
16.00
În universul muzicii
Personalități ale culturii românești despre muzică
Urmează: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 17.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Lansare de volum Radio România Internațional - 'Depărtările nu ne vor despărți niciodată'

Publicat: luni, 17 Noiembrie 2014 , ora 16.18

Prima carte despre ascultătorii RRI care ne-au vizitat va fi lansată la Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură - Radio România.

Radio România Internațional (RRI) va lansa joi, 20 noiembrie, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură, volumul bilingv Depărtările nu ne vor despărți niciodată (Prima carte despre ascultătorii RRI care ne-au vizitat) / Distance will never come between us (The first book about the RRI listeners who visited Romania).

Lansarea are loc la ora 13:00, la standul Radio România (Pavilionul Central Romexpo, nivelul 4.50, standul 251-252). Vor participa prof. dr. Constantin Manolache, redactorul cărții (Centrul Județean de Cultură Prahova), conf. univ. dr. Ovidiu Croitoru, de la Universitatea Națională de Arte din București, cel care a tehnoredactat volumul, a prelucrat imaginile și a realizat coperta, Aurel Tar, unul dintre cei 5 artiști plastici din România care au oferit lucrări originale (xilogravură, gravură în metal - aquaforte/aquatinta, linogravură, stencil) pentru un număr de 15 exemplare de autor.

Volumul, realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova, a fost tipărit la Editura Libertas, Ploiești, și este alcătuit pe baza interviurilor și declarațiilor, a fotografiilor ascultătorilor RRI din aproape 20 de țări, care au câștigat Marile Premii ale concursurilor de cultură generală organizate de Radio România Internațional din 1995 încoace. Cartea a fost lansată la 11 octombrie la Centrul Cultural din comuna Brebu, jud. Prahova. Volumul va fi distribuit gratuit unor înalți reprezentanți ai statului român, ambasadelor și filialelor ICR de peste hotare și va ajunge la ascultătorii RRI care au câștigat sejururi în România, dar și la alți ascultători RRI din diferite state ale lumii.

Autori: coordonator principal: Eugen Cojocariu, coordonator: Alecu Marciuc, redactor: prof. dr. Constantin Manolache (Centrul Județean de Cultură Prahova), viziune și concepție grafică: Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române, tehnoredactare, prelucrare imagini, coperta: conf. univ. dr. Ovidiu Croitoru, Universitatea Națională de Arte din București. Traducerea în limba engleză a fost realizată de Cristina Mateescu, Ana-Maria Popescu, Mihaela Ignătescu și Vlad Palcu, redactori la Secția Engleză RRI.