Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi
Invitați de excepție au onorat corespondenții de război Radio România
Pentru a-i onora pe Mario Balint, Radu Dobrițoiu și Ilie Pintea, dar și Radio România, care a fost permanent alături de militarii români dislocați începând cu 2002 în teatrul de operațiuni NATO din Afganistan, la eveniment au fost prezenți Bogdan Aurescu, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe, Dean Thompson, Chargé d'affaires ad-interim al Ambasadei SUA, François Saint-Paul, ambasadorul Franței la București, europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu, consilierul prezidențial Iulian Chifu. ne-a fost și el alături. Ofițeri de rang înalt din armatele aliate, dar mai ales cei din MAPN au apreciat inițiativa Radio România și a reporterilor de război ai postului public: General Lucian Foca - Comandantul Diviziei 2 Buzău, Colonel Dan Ionescu - Comandantul Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab / Scorpionii Rosii, Colonel Gabriel Toma - Șef Stat Major Divizia 1 Infanterie.
Timp de 12 ani, Armata Română a luptat alături de marile armate ale lumii, într-un loc în care istoria se scrie în fiecare clipă cu sânge. Timp de 12 ani, militarii români și-au făcut datoria la peste 5.000 de kilometri de casă, câștigând respectul și admirația partenerilor de coaliție. Au fost 12 ani de eforturi la care și Radio România a luat parte, și suntem mândri să marcăm ziua postului public de radio și prin această expoziție cu fotografiile realizate de reporterii de război ai Radio România în acest teatru de operațiuni. Expoziția va fi deschisă publicului, în foaierul Sălii Radio, până pe 30 octombrie.
De la imaginile document cu primul câmp românesc din Kandahar, realizate de Mario Balint și Radu Dobrițoiu, și până la instantaneele cu ultimul batalion românesc de manevră surprinse de Ilie Pintea, fotografiile care au însoțit relatările, reportajele și documentarele din zona de conflict ilustrează cooperarea ireproșabilă a Armatei Române cu partenerii de coaliție, în special cu militarii americani. Dincolo de aspectul documentar al imaginilor surprinse în Afghanistan, expoziția marchează, la ceas aniversar, pașii hotărâți făcuți de cea mai veche corporație media din România în direcția menținerii pe primul loc în topul audienței radio la nivel național.
Fiecare dintre cele 50 de fotografii expuse are o poveste. Descoperiți Afganistanul așa cum l-au văzut corespondenții de război ai Radio România prin fotografii, dar și prin documentarele multimedia realizate în teatrul de operații, disponibile pe www.romania-actualitati.ro, dar și pe www.rador.ro secțiunea Povestea noastră.
Serviciul Comunicare