ACUM:
16.00
În universul muzicii
Personalități ale culturii românești despre muzică
Urmează: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 17.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Concert aniversar la 55 de ani de carieră: 'Dumitru Zamfira și prietenii' la Sala Radio

Publicat: joi, 16 Octombrie 2014 , ora 12.31
55 de ani de virtuozitate, 55 de ani de diversitate și culoare la 15 instrumente tradiționale de suflat, de fiecare dată același nume, DUMITRU ZAMFIRA - maestrul fluierelor! Duminică, în ziua de 26 a lui Brumar, de Sămedru (Sf. Dumitru), de la ora 17.00, Sala Radio îmbracă straie de sărbătoare.

Dumitru Zamfira este sărbătorit de Orchestra de Muzică Populară Radio - condusă de Adrian Grigoraș - și de prietenii săi, apreciați cântăreți de muzică populară, la aniversarea a 55 de ani de carieră artistică. Îi veți aplauda pe: Maria Ciobanu, Maria Butaciu, Viorica Flintașu, Mioara Velicu, Aneta Stan, Elisabeta Turcu, Emilia Bubulac, Lia Lungu, Ovidiu Homorodean, Ancuța Corlățan, Maria Băndoiu, Roxana Croitoru, Gabriel Andrei, Georgiana Aurică, Gheorghe Ghițică, Claudia Tihon, Geani Busnea și Ansamblul Folcloric "Doina" al Casei de Cultură a Studenților București. Concertul va fi prezentat de Georgel Nucă.

Repertoriul lui Dumitru Zamfira cuprinde piese ritual-ceremoniale, creații păstorești, doine și melodii de joc din toate zonele folclorice ale țării, dar și piese concertante și de mare virtuozitate interpretate la instrumente precum fluierul, cavalul, cimpoiul, drâmba, trișca, fluierul îngemănat, ocarina, cavalul fără dop, muzicuța, block-flote, ș.a.

Dumitru Zamfira este laureat al festivalurilor internaționale din Franța, Grecia, Bulgaria, Finlanda, Italia și a fost răsplătit cu Marele premiu al Fundației ETHNOS (1997) și cu diplome de excelență din partea Ministerului Culturii la Gala Folclorului Românesc - 2002. A primit titlul de Maestru al cântecului la Festivalul ,,Fluierul de Aur" al Sârbilor din Balcani, 2001. A fost distins cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler, acordat de Președintele României, în anul 2002.

Parteneri media: Radio Antena Satelor, Radio Romania Actualități, Radio România Cultural și TVH. Sponsor: ROMVAC COMPANY SA.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 și 44 până la stația "Radio România" - Piața Virgiliu (Str. Berzei la intersecția cu Știrbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteți de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Știrbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.