Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Începe a patra ediție a programului de succes 'Ora de educație muzicală'!

Publicat: marți, 7 Octombrie 2014 , ora 15.19

Joi, 9 octombrie 2014, la Liceul Tehnologic "Sfântul Pantelimon" din București începe a patra ediție a programului de educație nonformală "Ora de educație muzicală" produs și realizat de Radio România Cultural. Primul invitat este trompetistul Sebastian Serafimovici, membru al Orchestrei Naționale Radio care îi va încânta pe cei 60 de elevi prezenți cu muzică de jazz.

Programul se desfășoară în anul școlar 2014/2015, cu frecvență bilunară în liceele din capitală sub forma unei lecții interactive de muzică la care elevii participanți sunt deopotrivă spectatori și actori.

Scopul proiectului "Ora de educație muzicală" este să formeze și să fidelizeze publicul ascultător de programe culturale și muzicale, să-i atragă pe tinerii spectatori la concertele Corurilor și Orchestrelor Radio, să le transmită elevilor, prin orele deschise de muzică, competițiile propuse, importanța limbajului universal al muzicii care promovează toleranța, înțelegerea și comunicarea între oameni, apartenența fiecărui individ la valorile perene ale umanității.

În acest an școlar, realizatorii Radio România Cultural, Mirela Nicolae și Cristian Marica împreună cu soliștii instrumentiști ai Corurilor și Orchestrelor Radio și-au propus să promoveze muzica bună în 15 licee pentru 500 de elevi și 50 de profesori și formatori.

Partener al acestui inedit program educațional este, ca în fiecare an, Inspectoratul școlar al Municipiului București.