Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Cărțile se întorc acasă - 5 ani, 100.000 de volume

Publicat: vineri, 26 Septembrie 2014 , ora 22.03

Cărțile eliberează. 5 ani - 100.000 de volume s-au întors acasă

Ediția de septembrie a campaniei "Cărțile se întorc acasă" derulată de Radio România cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară, a stat sub semnul unei premiere - cele 4000 de volume, care au ridicat palmaresul total al campaniei la 100.000 de volume colectate în aproape 5 ani, vor ajunge pe rafturile bibliotecilor de la Penitenciarele Jilava și Rahova.

Inițiat în anul 2010, demersul Radio România își propune să colecteze, prin donații, un fond de carte semnificativ, ca număr de volume și valoare, de la expozanții și vizitatorii prezenți la târgurile GAUDEAMUS; acest fond de carte este ulterior direcționat către diferite destinații, cu precădere biblioteci publice și școlare din mediul rural subfinanțate la capitolul achiziții de carte. De la începutul anului 2010, 260 de biblioteci din întreaga țară și din Republica Moldova au fost beneficiarele campaniei derulate de radioul public.

Cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, fondul de carte colectat cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară va deveni accesibil unui număr de peste 2000 de deținuți, în cadrul ofertei de programe de educație și asistență psiho-socială care le este destinat.

Campania "Cărțile se întorc acasă" va continua cu prilejul Târgului Internațional GAUDEAMUS - Carte de învățătură organizat de Radio România în perioada 19 - 23 noiembrie, la Romexpo.