ACUM:
16.00
În universul muzicii
Personalități ale culturii românești despre muzică
Urmează: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 17.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Timișoara pe locul doi la festivalul de la Ujgorod

Publicat: luni, 15 Septembrie 2014 , ora 14.03

La Ujgorod, în Ucraina, a avut loc festivitatea de premiere a producțiilor participante la cea de-a 16-a ediție a Festivalului concurs "Plaiul meu natal", destinat producțiilor de radio și televiziune pentru minorități naționale. La secțiunea radio au intrat în concurs 40 de emisiuni din România, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria și Muntenegru.

Premiul I a fost acordat emisiunii "În cautarea istoriei pierdute", realizată la postul de radio regional VOLÎNII din Ucraina. Pe locul al doilea s-a clasat emisiunea "Tradiții ale șvabilor bănățeni din Sântana", realizată de Adrian Ardelean de la Radio Timișoara. Premiul al treilea a fost câștigat de Redacția în limba română a Companiei de radio și televiziune din Ujgorod cu producția "Tinerețe fără bătrânețe" realizată de Elvira Chilaru.

Au mai fost acordate 5 mențiuni, 2 obținute de radiofoniștii ungari, una de cei slovaci, una de cei de la Novisad și o alta de Studioul de Radio pentru copii din Ujgorod.

Juriul a fost format din profesioniști ai radiourilor și televiziunilor din România, Slovacia, Ucraina și Ungaria precum și profesori din cadrul secției de jurnalism a Universității din Ujgorod. La secțiunea radio, România a fost reprezentată de jurnalistul Mircea Pospai, fost redactor șef al Radio România Oltenia Craiova.

De-a lungul timpului, Radio România a câștigat mai multe premii la Festivalul de la Ujgorod cu emisiunile realizate de reprezentanți ai studiorilor regionale din Cluj, Constanța, Craiova, Reșița, Târgu Mureș, Timișoara. Anul acesta Radio România a intrat în competiție cu 3 producții.