Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Mulți Ani Radio România Reșița!

Publicat: luni, 11 August 2014 , ora 14.28

Despre Radio Reșița, în retrospectivă și cu maximă concizie, se poate spune că a crescut în 18 ani mai mult decât alții în 24. La momentul debutului timid din 1996, când a fost statuat ca post public local, nimeni nu ar fi bănuit că inițiativa unor tineri entuziaști și a omului de radio Doru Dinu Glăvan, pe atunci reporter al Societății Române de Radiodifuziune va fi punctul de plecare pentru ceea ce avea să devină mai târziu Sunetul Banatului Montan. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titlului de post public regional, iar în prezent Radio Reșița este un post cu notorietate, fiind în topul preferințelor ascultătorilor din vestul țării, cu mult înaintea posturilor private.

Colegii noștri și-au serbat "majoratul" prin două zile de spectacol și muzică în Parcul Tricolorului din Reșița, cu ocazia împlinirii a 18 de ani de Radio România Reșița. Începând de joi, 7 august, peste 5.000 de persoane au aplaudat la scenă deschisă, timp de cinci ore, nume de referință ale folclorului românesc, tinere talente și ansambluri de dansuri, inclusiv ale minorităților naționale. Tot joi a avut loc o triplă lansare la librăria Semn de Carte din Reșița - volumele colegelor noastre Ada Botezan și Alexandra Gorghiu, intitulate "De obicei, mâine", respectiv "Dragostea din memoria telefonului", precum și noul album folk "Unii cântă, alții beau" al cantautorului Cristian Buică.

În cadrul întâlnirii ce urmat vineri, 8 august, în sala mare a Palatului Administrativ din Reșița și cu participarea autorităților locale și județene, directori ai instituțiilor importante din Caraș-Severin și oameni de cultură au reliefat importanța mass-media, implicit a radioului public regional, în viața comunității. Au fost înmânate diplome primăriilor de orașe și celor două municipii, iar prefectul Silviu Hurduzeu și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, au primit plachete în semn de recunoștință pentru sprijinul constant acordat. După-amiază petrecerea a continuat în Parcul Tricolorului. Pe scenă au evoluat soliști și formații tinere, talente locale, speranțe pentru viitor. Spectacolul a fost transmis online pe site-ul www.radioresita.ro.