Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Colecția Radio-Prichindel a Editurii Casa Radio la 'București ComicsFest', ediția a treia!

Publicat: miercuri, 25 Iunie 2014 , ora 11.53

Romanele grafice și audio ale Editurii Casa Radio, apărute în Colecția Radio-Prichindel, BD+CD, destinată celor mai tineri cititori și ascultători, vor fi prezente la cea de-a treia ediție a București ComicsFest, ce va avea loc sâmbătă, 28 iunie, și duminică, 29 iunie la Galeria Saint Ink din București.

În Colecția Radio-Prichindel, BD+CD, coordonată de artistul Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată), au apărut înregistrări istorice remasterizate ale unor mari spectacole radiofonice, pe care artiști din diferite generații le-au transformat în pagini de benzi desenate. Legendarul Puiu Manu semnează romanele grafice Omul invizibil de H.G. Wells și David Copperfield de Charles Dickens. Împreună cu Alexandru Ciubotariu, Puiu Manu a realizat și Peripețiile lui Ulise de Homer. Lavinia Trifan Pop a desenat aventurile lui Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet, un audiobook grafic nominalizat în cadrul concursului national de design de carte, secțiunea carte ilustrată - "Cele mai frumoase cărți din România", ediția a II-a, 2013. Lavinia Trifan Pop semnează grafic și aventurile Motanului încălțat de Charles Perrault, în timp ce Ionuț Popescu i-a desenat pe Tom Sawyer și Huckleberry Finn de Mark Twain.

Alexandru Ciubotariu este autorul operei grafice Cocoșelul neascultător de Ion Lucian, precum și a lui Cipollino de Gianni Rodari, un roman grafic care s-a bucurat de un succes extraordinar printre cititori.

Toate aceste benzi desenate vor putea fi răsfoite și cumpărate în cadrul Bucuresti ComicsFest 2014, 28-29 iunie. Ajuns deja la a treia ediție, Bucuresti ComicsFest promite să strângă și anul acesta la un loc mare parte din ce înseamnă benzi desenate românești: edituri, autori, cele mai noi publicații, expoziții de comics și benzi desenate din toate colțurile țării, proiecții, boardgames și graffiti. Dimineața sunt programate ateliere de desen pentru copii, apoi pentru cei mai experimentați. Pisica Pătrată își va pune amprenta pe peretele lateral al galeriei Saint Ink.

Program: 28, 29 iunie @ Galeria Saint Ink, str. Doamnei nr. 3, între orele 11:00 - 20:00, intrarea liberă.

Programul complet și mai multe detalii pe www.bucuresticomicsfest.blogspot.ro

www.edituracasaradio.ro