Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Cluj, promovat în Chile, America Latină și Statele Unite!

Publicat: miercuri, 11 Iunie 2014 , ora 16.32

Radio Cluj este singurul post de radio din România care a fost locul de filmare în cadrul unui reality-documentar, Motoviajeros, difuzat în Chile. Toate sezoanele vor fi difuzate în rețele de TV cablu din America Latină și Statele Unite, în următorii 5 ani.

Echipa formată din protagoniștii și realizatorii acestui reality-documentar a vizitat Radio Cluj în toamna lui 2013, în perioada în care Radio România aniversa 85 de ani. Au rămas impresionați și, ca atare, spațiul de filmare acordat vizitei la Radio Cluj a fost cel mai mare din cele rezervate vreunei instituții în acest proiect. Imagini filmate în timpul vizitei echipei la Radio Cluj pot fi văzute pe http://youtu.be/Ul7nb2Bp-Rk.

Episodul în care este prezentat orașul Cluj-Napoca și Radio Cluj a fost difuzat în Chile în ianuarie 2014, recent fiind trimis și echipei Radio Cluj online.

Motoviajeros este un proiect care a luat ființă în 2006. După selectarea echipei și stabilirea planului, în 2008, el a fost prezentat canalului 13C, renumit în Chile, care l-a acceptat.

În prezent reality-documentarul, un format unic în Chile, are o audiență de ordinul milioanelor de telespectatori, canalul 13C fiind unul cu un rating foarte mare. Personajul principal, Bruno Ebner, jurnalist de meserie, este singurul care apare în toate sezoanele. Ceilalți protagoniști se schimbă în funcție de contracte și itinerarii.