Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Caravana Bicicleta pornește spre Târgu Mureș

Publicat: joi, 29 Mai 2014 , ora 9.37

Anul acesta, Caravana Bicicleta va porni la drum în 29 mai, din localitatea harghiteană Firtușu și va trece prin 100 de localități din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu și Mureș, pentru a ajunge în Târgu Mureș în 6 iunie.

Caravana ciclistă, aflată la a XIV-a ediție, este un eveniment marca Radio Tg. Mureș care promovează stilul de viață sănătos, în armonie cu natura. Echipa de bicicliști a radioului va parcurge timp de 9 zile, circa 600 de km, la pas și la pedală, prin 5 județe din Transilvania, pe traseul:

29 mai: Firtușu - Ciucsângeorgiu (jud. Harghita);

30 mai: Ciucsângeorgiu - Brăduț (jud. Covasna);

31 mai: Brăduț - Sf. Gheorghe (jud. Covasna);

1 iunie: Sf. Gheorghe - Tărlungeni (jud. Brașov);

2 iunie: Tărlungeni - Zărnești, Plaiu Foii;

3 iunie: Zărnești, Plaiu Foii - Sâmbăta de Sus (jud. Brașov);

4 iunie: Sâmbăta de Sus - Biertan (jud. Sibiu);

5 iunie: Biertan - Vețca (jud. Mureș);

6 iunie: Vețca (jud. Mureș) - Târgu Mureș (sosire la sediul Radio România Tg. Mureș).

Puteți urmări traseul caravanei accesând linkul: www.bikemap.net/ro/route/2580261-gurul-a-radio-2014-caravana-bicicleta-rtm/#gsc.tab=0.

O retrospectivă care va surprinde cele mai interesante momente ale Caravanei Bicicleta va fi difuzată la Radio Târgu Mureș.

Dacă doriți să fixați o întâlnire cu membrii caravanei, să adresați întrebări ori să vă exprimați o opinie, o puteți face la nr. de telefon 0766.827.092, valabil în rețeaua Cosmote.

Echipa Radio Tg. Mureș este alcătuită din: Radu Florea, Kádár Zoltán, Gabriela Pîncă, Sorin Șchiopu, Antal Erika, Borbély Zoltán, Ioan Tătar, Antal Erika și Szasz Lászlo.

Printre obiectivele proiectului se numără: întâlnirile și discuțiile echipei caravanei de bicicliști cu ascultătorii din localitățile de pe traseu; promovarea și susținerea unui stil de viață activ și sănătos prin practicarea cicloturismului și militarea pentru un mediu cu un nivel cât mai scăzut de poluare; promovarea condițiilor propice practicării acestui stil de viață (realizarea și integrarea în sistemul de circulație a pistelor speciale pentru bicicliști); dezvoltarea turismului activ, nemotorizat, prin identificarea obiectivelor turistice din județele Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu care vor fi promovate la Radio Tg. Mureș; creșterea interesului pentru cunoașterea și protejarea patrimoniului natural, precum și a celui arhitectonic din această zonă.

Ediția 2014 a acestei originale campanii de imagine vine cu un suflu nou după o binemeritată recunoaștere a ideii și a notorietății de care s-au bucurat edițiile anterioare ale evenimentului. În 2012 a venit și recunoașterea internațională: locul I la secțiunea Radio a Festivalului Internațional de Emisiuni pentru minorități Plaiul meu natal, de la Ujgorod (Ucraina) și nominalizarea la Premiile Festivalului European de Radio, Televiziune și Presă OnLine, Prix Europa, Berlin 2012 (Germania), la secțiunea Radio Market Place of Innovation, pentru emisiunea trilingvă Caravana Bicicleta Radio Tg. Mureș - The Rolling Media Caravan of Radio Tg. Mures.

Caravana Bicicleta 2014 este pusă pe roți cu sprijinul partenerilor: Mammouth Tyres - Tg.Mureș, Halupex SRL - Lupeni, Mr. Big - Brădești, Laszlo Constr SRL - Morăreni, Novobond SRL - Tg. Mureș, Pensiunea Kassay - Frumoasa, Serviciile Salvamont Zărnești și Covasna, Pensiunea Belmonte din Sâmbăta de Sus și cu participarea comunităților locale din Firtușu, Ciucsângeorgiu, Tărlungeni și Vețca.

Ascultă zilnic Radio Târgu Mureș, intră pe site-ul nostru www.radiomures.ro și pe paginile de socializare facebook.com/Radiortm sau twitter.com/radiomures, ca să afli unde oprește caravana dar și peripețiile inerente și să ne spui cum ai vrea să fie Transilvania pentru tine. Întotdeauna... Radio Tg. Mureș, un radio de cuvânt!