Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Maraton cultural live la Radio România Cultural în 'Noaptea Europeană a Muzeelor'

Publicat: joi, 15 Mai 2014 , ora 9.17
Noaptea de 17 spre 18 mai este ''Noaptea Europeană a Muzeelor''. În Europa și de câțiva ani, în întreaga lume, milioane de vizitatori iau cu asalt instituțiile de cultură care devin astfel mai vii și mai primitoare, oferind totodată cu acest prilej acces la exponatele lor mai puțin accesibile dar și organizând evenimente special dedicate acestei seri.

Radio România Cultural vă invită, sâmbătă, 17 mai, între orele 22.15-24.00, pe frecvențele sale din toată țara și pe www.radioromaniacultural.ro sau pe aplicația mobilă descărcată gratuit din appstore si googleplay, la un maraton în direct pe calea undelor al muzeelor din București și din țară, dar și de la Paris și din alte capitale ale lumii.

O echipă formată din 15 reporteri va transmite în timp real din 22 de muzee pentru a aduce informații și atmosfera acestui eveniment în casele tuturor ascultătorilor. Din studio, Sorina Goia si Radu Croitoru vor gestiona la acest maraton al vizitelor pe calea undelor la Radio România Cultural.

Vom afla ce se întâmpla în toate muzeele bucureștene, vom merge de asemenea și la Paris, Madrid sau Roma pentru a ne reîntoarce la Craiova, Sibiu, Cluj, Târgu Mureș, Constanța, Iași. Vom veni cu informații "de culise" de la muzeografii ce trebuie să facă față numărului, uneori neașteptat de mare de vizitatori, aceștia din urmă fiind invitați permanent să intervină în emisiune de la fața locului pentru a-și spune la cald impresiile. Toți ascultătorii care intră în direct vor primi premii din partea Radio România Cultural.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și aflat deja la a zecea ediție. Evenimentul este patronat, în mod tradițional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.