Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

S-a deschis Gaudeamus la Cluj-Napoca!

Publicat: miercuri, 9 Aprilie 2014 , ora 16.20

Caravana Gaudeamus Cluj-Napoca sărbătorește 15 ani de existență. Astăzi, 9 aprilie 2014, s-a dat startul Târgului în Piața Unirii din centrul municipiului.

La această ediție participă 93 de expozanți care organizează 53 de evenimente editoriale. Și în acest an continuă una dintre manifestările dragi publicului, Cărțile se întorc acasă, o campanie prin care toată lumea este invitată să doneze cărți, care apoi ajung în bibliotecile rurale sau în cele din diaspora.

"Au trecut 15 ani în care Târgul Gaudeamus a intrat în peisajul cultural și social al Clujului. Nu este deloc simplu pentru noi, ca organizatori - echipa Gaudeamus din cadrul Centrului Cultural Media, pe de-o parte și echipa Radio Cluj, pe de alta, să punem în mișcare o cifră absolut impresionantă de expozanți, iar evenimentele editoriale, sunt convins, vor cuceri atenția publicului. De asemenea, proiectele noastre continuă, avem 85.000 de volume donate în ultimii 3 ani și jumătate care au plecat către biblioteci publice din comunități rurale și din diaspora. Anul acesta destinațiile cărților donate vor fi o bibliotecă publică din Hunedoara și una din Spania, unde există mare cerere de carte românească", a declarat Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului Gaudeamus.

De asemenea, în cadrul Caravanei Gaudeamus, continuă și manifestările devenite tradiție: Concursul de lectură și Olimpici de nota 10, dar și interactivitatea cu publicul, sub formă de vot, pe toată durata desfășurării târgului.