Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, la Radio România

Publicat: luni, 7 Aprilie 2014 , ora 17.39

Astăzi, în prima zi a programului Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, invitatul Alexandrei Andon la emisiunea Probleme la zi, declara:

"Eu cred că pentru programul Școala altfel, elevii, împreună cu cadrele didactice și, să nu uităm, părinții, au avut la dispoziție suficient timp să se gândească la ceea ce urmează să se întâmple în acest program. Iar ideea centrală este aceea că elevii, copiii, să descopere lucruri pe care probabil nu reușesc să le facă în mod curent. Nu faci oricând o vizită la postul național de radio sau la Banca Națională sau la Ministerul Apărării - ca să menționez doar câteva dintre instituțiile care s-au pregătit în aceste zile să facă parte din acest program. Mai este ceva ce trebuie să luăm în calcul: școala, în sistemul clasic, adică ceea ce se întâmplă în fiecare zi în sala de clasă, are rolul său foarte important. Dar, dacă nu asigurăm și deschiderea către viața reală, lumea reală, în care acești copii, atunci când termină școala vor intra, atunci greșim. Trebuie să adăugăm și o dimensiune practică, palpabilă. Vreau să vă spun că înțelegerea unor instituții sau a unor mecanisme care funcționează la nivelul societății nu o faci întotdeauna doar învățând istorie sau discutând în clasă. Noi punem un accent foarte mare pe aceste activități și mai mult decât atât: dacă în săptămâna Școala altfel copiii vin să viziteze astfel de instituții, de multe ori, în cursul anului, invităm reprezentanți ai diverselor instituții să vină și să discute cu elevii. (…)

Să nu ne mirăm dacă, peste câțiva ani, dintre elevii pe care i-am văzut vizitând azi studiourile Radio România, unul va veni să spună: Vreau să mă angajez la radio."

Ministrul Radu Pricopie a apreciat, în cadrul aceleiași emisiuni, seriozitatea acestui program la care s-au alăturat Radio România și mii de instituții din întreaga țară: "E mare lucru să constați că zeci de mii de instituții, pentru că sunt zeci de mii de instituții la nivel național, au pe agendă această activitate și au alocat timp și oameni pentru a face față acestei săptămâni speciale."

Programul Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun! continuă în întreaga țară până vineri, 11 aprilie.