Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Nature Boy la Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act

Publicat: marți, 11 Martie 2014 , ora 14.36

Este, din nou, jazz la Teatrul Act din București. Stagiunea de Jazz organizată de Radio România Cultural, Direcția Formații Muzicale Radio, la inițiativa bateristului Vlad Popescu, bifează primul concert al primăverii, pe 12 martie, la ora 19:00.

Alături de trioul permanent al stagiunii (George Natsis - pian, Vlad Popescu - baterie și Adrian Mircea Flautistu - contrabas), George Patai - voce este anunțat pentru o seară atractivă a standardelor vocal-jazz, sub numele Nature Boy.

Dincolo de controversata poveste Nature Boy, compusă de Ahbez Eden în 1947 și internaționalizată de Nat King Cole, protagoniștii concertului de la Teatrul Act intenționează o întoarcere, cu aproximație, la sonoritățile jazzului de acum 70 de ani, trecut prin filtrele și pulsațiile prezentului. Memorabilele teme interbelice ca Fly Me the Moon semnată Bart Howard (varianta cea mai cunoscută fiind cea din 1964 a lui Frank Sinatra), ori My Romance aparținând lui Richard Rodgers (cu Fred Astaire în mare vogă în 1935) vor completa seara cu un program gândit în reverberațiile unei eleganțe retro: de la ghetre, baston și joben, până la portțigaretul ținut ostentativ de dame în colțul gurii. Repertoriul serii face apel la teme cu o istorie generoasă, unele împrumutate genului musical, stilizate în timp și adulate de generații la rând.

Așadar, 12 martie, ora 19:00, Calea Victoriei nr.126, București, este adresa evadării din cotidian, pentru o seară de excepție a Stagiunii de Jazz Radio România Cultural și Direcția Formații Muzicale Radio… Nature Boy.

Amănunte pe www.radioromaniacultural.ro