Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Radio Târgu-Mureș se lansează un nou album muzical: 'I know You By Heart'

Publicat: miercuri, 5 Martie 2014 , ora 12.00
Într-o ediție specială a proiectului Seri de Jazz și Muzică Clasică la RTM, astăzi, 5 martie, de la ora 19:00, în cadrul unei emisiuni - concert transmise în direct, Ana Maria Galea, jurnalist la Radio Târgu-Mureș, își va lansa primul său album din carieră: I know You By Heart. Ea va fi acompaniată de trio-ul format din Daniel Csikos la pian, Michael Acker la contrabas și Tavi Scurtu la tobe.

Emisiunea-concert va fi prezentată de Florian Lungu, o personalitate a jazz-ului românesc, a cărui carieră, credincios dedicată genului, a însemnat mii de emisiuni radio și TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri și concerte de jazz, precum și compoziții cântate de soliști și formații cunoscute.

Albumul I know You By Heart va fi lansat și la București, joi, 6 martie, de la ora 21:00, la J'ai Bistro în Calea Griviței nr. 55 și la Iași, vineri, 7 martie la Teatru fix.

Artista Ana Maria Galeaeste născută la Galați. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureș la secția de actorie și a debutat în muzica de jazz în anul 2007. De la debut, Ana Maria Galea a fost invitată să cânte la numeroase festivaluri și evenimente de notorietate, între care amintim Noaptea Muzeelor, Festivalul Leonard, Vară de Jazz și Poezie la Palatul Mogoșoaia, Live Acoustic organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte Vox Libri- Deva, dar și în cluburi de jazz sau teatre din întreaga țară. Artista a fost invitată să cânte alături de Mat Manery și Lucian Ban, în cadrul proiectului Zilele Muzicale Târgumureșene, organizat de Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș. Îndrumătorii și mentorii ei, în domeniul muzical, sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu și Mircea Tiberian. Pe lângă concerte, Ana Maria duce în permanență o campanie de promovare a muzicii de jazz în cadrul emisiunii Pasaj urbande la Radio Târgu-Mureș, prin acțiuni de voluntariat și prin organizarea și promovarea de concerte. Artista este și inițiatorul proiectului Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio Târgu-Mureș și a Festivalului Internațional Studențesc de Jazz, la care este și project manager. Concertul din 5 martie, ora 19:00, va fi transmis în direct din sala de concerte RTM, pe frecvențele Radio Târgu-Mureș de 102,9 FM și 98,9 FM și online (audio-video), pe www.radiomures.ro.