ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Arpeggio (R) Beethoven & more pentru două ore.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural continuă programele de educație nonformală

Publicat: luni, 13 Ianuarie 2014 , ora 16.10

Pe 15 și 16 ianuarie 2014, după o binemeritată vacanță, reîncep programele de educație nonformală produse de Radio România Cultural: "Ora de educație muzicalã" și "Ora de Educație teatrală".

De Ziua Națională a Culturii și a poetului Mihai Eminescu, realizatorii programului "Ora de educație teatrală" se întâlnesc cu elevii claselor a douăsprezecea care învață la Liceul Tehnologic "Sfântul Pantelimon" din sectorul 2. Va fi o ediție specială care le propane participanților să asculte poeziile lui Mihai Eminescu interpretate de mari actori și scriitori.

Săptămânal, timp de o lună, regizorul Mihai Lungeanu alături de jurnaliștii Mirela Nicolae și Răzvan Dolea le propun adolescenților mai multe lecții interactive care au la bază bogată arhivă sonoră a radioului public.

Pe 16 ianuarie, la "Ora de educatie muzicală" care va avea loc la Școala gimnazială "Iancului" din sectorul 2, percuționistul Lucian Maxim, instrumentist al Ochestrelor și Corurilor Radio și realizatorul Cristian Marica vor comunica cu elevii prin melodie, ritm și dialog. Muzicianul Lucian Maxim care are o deosebită înclinație pedagogică le-a pregătit elevilor care vor veni mai multe jocuri... muzicale.

Scopul proiectelor "Ora de educație muzicală" și "Ora de educație teatrală" este să le transmită elevilor, prin orele deschise de muzică și comunicare verbală, competițiile propuse, vizitele la sediul radioului public, importanța pe care o au sunetele vorbite și cântate în formarea și dezvoltarea personalității. Adresate elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani care nu învață la școlile cu profil artistic și muzical, programele sunt realizate în colaborare cu Orchestrele și Corurile Radio, Redacția Teatru Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București.