Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

JAZZAPPELLA și BIG BAND-ul Radio în concert la Sala Radio Radio, sub genericul 'Jazz pe românește'

Publicat: marți, 15 Octombrie 2013 , ora 11.48

Ce-ar fi dacă ne-am gândi la una dintre melodiile noastre preferate și apoi am scoate, unul câte unul, instrumentele muzicale sau orice efect special și am păstra doar vocea umană? Și nu una singură, ci șase voci cu un timbru deosebit, minunat armonizate, care interpretează melodii de jazz sau șlagăre pop-rock extrem de cunoscute și îndrăgite: JAZZAPPELLA. Altfel spus, un sextet vocal mixt a cappella de jazz, înființat în București în 2011. Trei fete și trei băieți - Raluca Stoica, Elena Moroșanu, Ana-Cristina Leonte, Mircea Mutulescu, Bogdan Tudor - cântă partituri din repertoriul internațional, fără nici un acompaniament muzical, redând doar vocal sonoritatea instrumentelor. Parte dintre componenții grupului sunt cunoscuți publicului și din alte proiecte muzicale, Zoltán András, de exemplu, cântând și în formația Sarmalele Reci.

După ce au fost invitații serii Radio România Muzical în cadrul evenimentelor din Festivalul Internațional "George Enescu" 2013 (Piața Festivalului), membrii grupului JAZZAPPELLA vor cânta pe scena Sălii Radio luni, 21 octombrie (19.00), în cadrul seriei de evenimente "Jazz pe românește", proiect inițiat în 2005 de Radio România Cultural și prezentat de Florian Lungu. Concertul va fi susținut de BIG BAND-ul RADIO, sub bagheta dirijorului IONEL TUDOR și îi va avea așadar ca soliști pe membrii trupei JAZZAPPELLA.


Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.