ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Corul de Copii Radio la Bucharest Christmas Market

Publicat: vineri, 27 Noiembrie 2015 , ora 11.42

În apropierea sărbătorilor ne amintim de primii noștri ani, așa că cele mai potrivite voci pentru a ne introduce în atmosfera Crăciunului sunt cele ale copiilor.

Printre beculețe, căsuțe cu turtă dulce, cozonaci și alte bunătăți, lângă brad și casa lui Moș Crăciun, la Târgului Oficial de Crăciun al Capitalei - Bucharest Christmas Market - vor răsuna colinde și cântece de Crăciun interpretate de Corul de Copii Radio pe 28 noiembrie, de la ora 18.30.

Târgul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție, în Piața Universității (esplanada cu statui). Timp de o lună, începând de pe 27 noiembrie, pe scena amplasată la Bucharest Christmas Market, vor urca artiști îndrăgiți, iar vizitatorii vor putea asculta diferite genuri muzicale, de la muzica clasică și corală, la rock, pop, folk și muzică populară.

Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, va fi desigur o apariție aparte, așa cum a demonstrat-o la toate concertele sale susținute cu sala plină în țară și în numeroasele turnee pe care le-a susținut în străinătate.

Înființat în 1945, Corul de Copii Radio a sărbătorit 70 de ani de existență în 2015. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee și concursuri internaționale în Europa, Japonia, SUA și Canada, au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federația Corurilor din Uniunea Europeană, a titlului de Ambasador Cultural al Uniunii Europene. Evenimentele prezentate alături de Orchestrele Radio România, Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Filarmonica din München, Orchestra de Stat Bavareză ș.a., sub bagheta unor mari maeștri români și străini, au dezvăluit deosebitele calități interpretative ale formației.

Pentru a marca celebrarea celor 70 de ani de existență, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, a susținut pe 25 aprilie 2015, la Sala Radio, un concert aniversar de excepție: 70 de primăveri. În seria de evenimente speciale programate în acest an aniversar, corul a cântat în martie 2015 în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internațional de Muzică Evmelia.

În ediția 2015 a Festivalului Internațional George Enescu, ansamblul a fost prezent chiar la concertul de deschidere, alături de Orchestra Română de Tineret, a participat la concertul Orchestrei Naționale Radio, cu Simfonia VIII-a de Mahler, iar o parte dintre membrii ansamblului au cântat în Elektra (R. Strauss), în concertul Orchestrei Operei de Stat din Munchen.

Pe 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio a participat la Munchen, alături de alte opt ansambluri din întreaga lume, la finala uneia dintre cele mai prestigioase competiții corale internaționale: Let the peoples sing, organizată de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union).


Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.