ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Duelul Viorilor s-a încheiat la București cu recitalurile de la Sala Radio și Teatrelli

Publicat: luni, 5 Octombrie 2015 , ora 11.22
Turneul Internațional "DUELUL VIORILOR", un proiect Radio România, organizat de Centrul Cultural Media, s-a încheiat triumfal la București cu două recitaluri: unul pe trei octombrie, la Sala Radio, plină până la refuz de cca 1200 de spectatori entuziaști și altul, pe 4 octombrie, la Teatrelli, acest din urmă eveniment fiind organizat cu sprijinul "creart-CENTRUL DE CREAȚIE, ARTĂ ȘI TRADIȚIE AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI".

Violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru , împreună cu pianistul Horia Mihail au avut un turneu maraton cu 12 concerte în 11 orase și 13 zile, au parcurs mai mult de 3000 de km și au cucerit peste 7000 de spectatori și sute de mii de ascultători prin intermediul transmisiunilor în direct de pe posturile Radio România Cultural și Radio România Muzical:

"Sunt convinsă că au avut un succes nemaipomenit și ca au mângâiat multe inimi. Sunt foarte mândră ca sunt ai noștri." "Vin la Duelul Viorilor încă de la început, de la prima ediție și este extraordinar de fiecare dată. Viorile sună minunat, dar meritul este al lor". "Sunt trei muzicieni care pur și simplu te lasă fără suflu. A fost cea mai mare bucurie a acestei toamne pentru mine", au declarat spectatorii de la Teatrelli după ultimul recital al turneului.

Pentru prima dată, în acest an, Duelul Viorilor a ajuns și la Chișinău, unde succesul a fost de asemenea foarte mare.

Cu viorile Stradivarius "Pachoud", pe care cântă Liviu Prunaru și Guarneri del Gesu "Catedrala", pe care cântă Gabriel Croitoru (care este pusă la dispoziție de Muzeul Național George Enescu, în patrimoniul căruia se află), cei doi violoniști au oferit publicului o frumoasă călătorie muzicală, încheiată cu tangouri celebre din repertoriul internațional, în frumoase aranjamente pentru două viori și pian.

"Acest proiect a crescut de la un an la altul. Publicul este din ce în ce mai numeros și asta ne bucură. Au fost poate atrași și de programul de anul acesta, tango-urile au avut un mare succes. Dupa cum ați observat la Sala Radio au fost mulți oameni și pe scenă, ceea ce nouă ca artiști desigur că ne creează o stare foarte bună", declară Gabriel Croitoru

Liviu Prunaru se bucură întotdeauna de întâlnirea cu publicul de aici:

"De-a lungul anilor am ajuns la un fel de înțelegere. Așa că anul acesta a fost cel mai frumos, cel mai lin. Deși cunosc publicul, pentru mine este întotdeauna totuși o încercare această întâlnire și sper că i-am făcut față cu brio".

Iar Horia Mihail privește deja spre ediția următoare:

"A fost de fapt un semi-maraton. Au fost multe concerte unul după celălalt, dar acum la final, pot spune ca a meritat acest efort. Desigur că vom continua, ne-am gândit deja la programul de anul viitor și cred că publicul va fi încântat și la cea de-a șasea ediție".

Cei ce au dorit să reasculte frumoasele tangouri interpretate pe scenă au putut achiziționa CD-ul "Duelul Viorilor-Tango", apărut la începutul acestei toamne la Editura Casa Radio. Primul tiraj s-a epuizat în timp record, urmând sa apară în curând cel de-al doilea.


Un proiect Radio România

Organizator: Centrul Cultural Media

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional și TVR 2

Transportator oficial: Dacia

Sponsori: JTI, Sense, Zamfirescu Racoți and Partners

Parteneri: creart- CENTRUL DE CREAȚIE, ARTĂ ȘI TRADIȚIE AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI", Muzeul Național George Enescu, Institutul Cultural Român

Parteneri culturali:

Filarmonica din Pitești, Teatrul Muzical «Nae Leonard» din Galați, Casa de Cultură din Roman, Primăria Municipiului Roman, Centrul județean pentru cultură Bistrița, Sinagoga din Bistrița Filarmonica din Iași, Sala cu Orgă Chișinău, ICR Chișinău, Casa de cultură din Deva, Asociatia Culturală DevART, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Filarmonica Banatul din Timișoara, Asociația Rei Culturae Fautores, Filarmonica din Brașov, Orchestrele și Corurile Radio, Asociația Culturală Accendo