ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

BLUE NOISE - trupa a cappella finalistă la Eurovision - și violoncelistul Răzvan Suma în recital la Sala Radio

Publicat: miercuri, 23 Septembrie 2015 , ora 10.42

Scurt exercițiu de imaginație: alegeți una dintre melodiile preferate. Scoateți apoi, unul câte unul, instrumentele muzicale sau orice efect special și păstrați doar vocea umană. Și nu una singură, ci șase voci cu un timbru deosebit, minunat armonizate, care interpretează melodii de jazz sau șlagăre pop-rock din repertoriul internațional, fără nici un acompaniament muzical, redând doar vocal sonoritatea instrumentelor.

La o astfel de experiență sonoră inedită vă invită vineri, 2 octombrie (19.00), la Sala Radio, BLUE NOISE, formație ai cărei membri însumează cea mai relevantă experiență în muzica a capella din România. Blue Noise este trupa a capella pe care ați apreciat-o în martie 2015 cu piesa "Love Won't Run Away" în finala națională Eurovision. Momentul a reprezentat o premieră muzicală în România: a fost prima oară când o astfel de compoziție a cappella a intrat în finala națională a prestigiosului concurs.

Ceea ce îi definește așadar pe cei de la Blue Noise - care se autointitulează generic "laboratorul de voci" - este sonoritatea deosebită: melodiile lor sunt exclusiv vocale, interpretate fără nici un acompaniament orchestral. Cei 6 membri ai trupei - Veronica Prodan, Elena Moroșanu, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore, Bogdan Tudor, Denis Bolborea- vor avea de această dată un invitat special pe scena Sălii Radio, în cadrul unui eveniment excepțional în care vocile Blue Noise se vor lăsa completate de sunete de violoncel. Este vorba despre violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al orchestrelor radio, care - pe lângă prezența sa constantă în zona muzicii clasice și cunoscutele sale turnee naționale derulate sub genericul "Vă place… ?" - a participat și la proiecte mai puțin convenționale, adresate unui public tânăr, deschis la inovație.

Premianți ai multor concursuri muzicale instrumentale, vocale, de jazz și cu foarte multe colaborări cu artiști cunoscuți din țară, dar și din străinătate,membrii trupei Blue Noise vă propun la Sala Radio un recital cu piese din repertoriul internațional (câteva dintre ele interpretate chiar în aranjamentul propriu). Veți asculta Chanson D`Amour (The Ra- Da- Da- Da- Da Song), When You Wish upon a Star, Seaside Rendezvous, Under Pressure, Prime Time Blues, Pass me the Jazz, Le Grand Tango, La Vie en Rose sau Love Won`t Run Away.

În trupa Blue Noise, Veronica Prodan este soprană, Elena Moroșanu - mezzosoprană, Ana-Cristina Leonte - alto, Mihail Grigore - tenor, Bogdan Tudor - bas, percuții, Denis Bolborea - beatbox, looping and live fx. Ana-Cristina este cunoscută din trupa Javra și cvintetul de jazz care îi poartă numele; Elena Moroșanu s-a făcut remarcată cu proiectele personale sub numele Helen și este songwriter pentru Hahaha Production. Mihail Grigore este violoncelist masterand la Academia de Muzică din București. Denis Bolborea e cunoscut în primul rând drept coregraf din zona contemporană. Tânăr și foarte activ, cu reale aptitudini muzicale, a participat la emisiuni tv muzicale. Fost component al Corului Madrigal, Bogdan Tudor a fost și membru al trupei The 50's, care cântă alături de Ștefan Bănică. Veronica Prodan este cea mai tânără membră Blue Noise, studiază pedagogia la Universitatea de Muzică din București și cântă încă din copilărie.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 și 44 până la stația "Radio România" - Piața Virgiliu (Str. Berzei la intersecția cu Știrbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteți de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Știrbei Vodă, B-dul Eroilor, Calea Plevnei, B-dul Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.