ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Festivalul Enescu lansează aplicația pentru Smartphone (iOS și Android)

Publicat: joi, 13 August 2015 , ora 9.56

Aplicația pentru Smartphone a Festivalului Enescu s-a lansat și este adaptată pentru telefoane cu ecran mare și high resolution. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

Festivalul Internațional George Enescu (30 august-20 septembrie) continuă strategia de aliniere la noile tehnologii și lansează aplicația petru Smartphone pentru ediția 2015. Aplicația este adaptată pentru telefoane cu ecran mare și cu rezoluție înaltă și pune la dispoziția utilizatorului informații în timp real despre cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Enescu, disponibile și pe www.festivalenescu.ro. Astfel, utilizatorii au acces la fotografii în timp real de la concertele din cadrul Festivalului, la program, precum și la informații despre noutăți și despre alte evenimente care se desfășoară în cadrul Festivalului, dar și la știri și articole despre artiștii invitați și despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din Bucureștiului Creativ este, de asemenea, disponibilă în aplicație.


Aplicația poate fi descărcată gratuit:

* din Google Play, la acest link https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.festivalenescu.app&hl=enin

* din App Store, la acest link https://itunes.apple.com/ro/app/george-enescu-international/id1021541305?mt=8&ign-mpt=uo%3D4


Începând cu ediția 2013, strategia de comunicare a Festivalului Internațional George Enescu mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real și eficient la informații și la concerte. Aplicația pentru Smartphone a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu și muzica clasică să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului și zecile de proiecte din cadrul Bucureștiului Creativ, dar și pentru a facilita accesul la conținut de actualitate despre Festival. Aplicația se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la Internet, actualizându-și, astfel, conținutul.

Aplicația este disponibilă în limba engleză pentru a facilita inclusiv accesul publicului internațional la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu și la valorile compozitorului George Enescu, pe care Festivalul le promovează. În medie, 20.000 de turiști străini vin la București pentru a participa la Festivalul Enescu.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului George Enescu (30 august - 20 septembrie), cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Ediția 2015 propune publicului lucrări de George Enescu în interpretări contemporane, ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul face cunoscut repertoriul enescian în plan internațional. Aproximativ, 20 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în cadrul ediției de anul viitor a Festivalului.

Orchestre cotate la cel mai înalt nivel în plan mondial - Israel Philharmonic (1 septembrie), Staatskapelle Dresden (6 septembrie), San Francisco Symphony (7 septembrie), London Symphony Orchestra (8 septembrie), Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra (10 septembrie), Bayerische Staatsoper (13 septembrie), Monte Carlo Philharmonic (16 septembrie), Wiener Philharmoniker (16 septembrie), Royal Liverpool Symphony Orchestra (17 septembrie) și Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (20 septembrie) interpretează compoziții de George Enescu pe parcursul celor trei săptămâni de Festival.

În luna februarie a anului 2015 Simfonia a III-a de George Enescu a fost prezentată în premieră la Londra de celebra London Philharmonic Orchestra, cu dirijorul Vladimir Jurowski la pupitru. Concertul a avut loc pe 7 februarie, pe una dintre scenele de grad zero ale lumii - Royal Festival Hall, din cadrul Southbank Centre, în fața unui public de peste 2.000 de oameni. Interpretarea a ajuns la Londra după ce a fost prezentată în Festivalul Enescu, ediția 2013, la Sala Palatului.