ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Ioan Hotea - câștigător al Marelui Premiu la Concursul 'Operalia'

Publicat: luni, 20 Iulie 2015 , ora 12.00

Tenorul Ioan Hotea este câștigătorul ediției din 2015 a Concursului internațional de canto "Operalia", inițiat și patronat de celebrul tenor Plácido Domingo. Competiția a fost găzduită în premieră, anul acesta, de Opera Regală din Londra. Ioan Hotea a câștigat Marele Premiu la secțiunea voci masculine, precum și premiul Zarzuela, după interpretarea unei arii din opera Fiica regimentului de Gaetano Donizetti. 


Soprana Lise Davidsen (Norvegia) a fost desemnată câștigătoarea competiției feminine a concursului. Din juriu au făcut parte manageri ai unor importante teatre de operă ale lumii.


De-a lungul timpului, printre laureații concursului "Operalia" s-au numărat și alți cântăreți români: mezzo-soprana Carmen Oprișanu, care a obținut Premiul al III-lea în 1995 și  tenorul Ștefan Pop, cel căruia i-a revenit,  în 2010, Premiul I și Premiul Publicului.

Ioan Hotea, în vârstă de 25 ani, a absolvit în 2013 cursurile Universității Naționale de Muzică din București. În 2013 a fost câștigătorul competiției Grand Prix de l'Opera organizat de Opera Națională din București, al cărei colaborator a fost din 2011. Ioan Hotea a debutat deja pe importante scene internaționale: la Opera Bastille din Paris, la Theater an der Wien și Opera din Monte Carlo, pe scene din China, unde a efectuat un turneu, la Opera din Wiesbaden - Germania (al cărei colaborator permanent este).