ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Lansare regală la Radio România

Publicat: vineri, 8 Mai 2015 , ora 13.53

Volumul 10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice (1930-1944), publicat de Editura Casa Radio, în colaborare cu Muzeul Brăilei Carol I a fost lansat astăzi, la Sala Radio, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu.

Într-o atmosferă emoționantă, marcată de intonarea Imnului Regal, cei prezenți au rememorat momentele istorice esențiale ale înființării, prin Decret Regal, a Radiodifuziunii Române și a rolului pe care aceasta l-a avut în momentele importante ale istoriei României.

Denise Theodoru, coordonatoarea proiectului editorial, a subliniat importanța acestei "cărți-document, de citit seara acasă, cu regi și regine, cu prinți și prințese care readuce în actualitate memorabile pagini-document aflate în Arhiva Radio România".

La rândul său Alteța Sa Regală Principele Radu a rememorat legătura strânsă dintre Radio România, "instrumentul fermecat", și Casa Regală, legătură care a menținut vie în memoria ascultătorilor Coroana Regală.

Prezent la eveniment, Ovidiu Miculescu, președinte director general al Radio România, a apreciat lansarea albumului ca fiind "un gest cultural, istoric și științific pe care Radio România îl oferă publicului". Onorând Casa Regală, Radio România se onorează pe ea însăși, a mai adăugat Ovidiu Miculescu.

Despre importanța acestei restituiri-document s-au adresat numeroșilor ziariști și oameni de cultură prezenți: Adrian-Silvan Ionescu - directorului Institutului de Istoria Artei G. Oprescu, Prof. Univ. Dr. Ionel Cândea - directorul Muzeului Brăilei Carol I și Oltea Șerban-Pârâu - Directorul Centrului Cultural Media al Radio România.

Oglindă a unei epoci, documentele reunite în volumul 10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice (1930-1944), surprind parcursul a două instituții în fața provocărilor dramatice ale istoriei: Casa Regală și Radio România.

Detalii pe www.edituracasaradio.ro.