ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Seară elvețiană la Sala Radio, cu dirijorul Kaspar Zehnder și violoncelistul Răzvan Suma

Publicat: joi, 16 Aprilie 2015 , ora 15.02

Miercuri, 22 aprilie, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio prezintă un eveniment special: o seară muzicală elvețiană, un frumos concert simfonic derulat în întregime sub auspiciile țării cantoanelor, extrem de cunoscută pentru numeroasele sale valori, câteva dintre punctele "forte" fiind ceasurile și precizia lor sau... ciocolata!

Evenimentul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului elvețian Kaspar Zehnder, director artistic al Festivalului estival Murten Classics (din 1999) și director muzical al Orchestrei Simfonice elvețiene Bienne/Soleure (din 2012).

După un remarcabil debut la Teatrul La Scala din Milano în octombrie 2007, Kaspar Zehnder a fost invitat să dirijeze Orchestra Națională din Montpellier, Filarmonica Slovacă, Orchestra Simfonică din Lucerna, Orchestra Națională Ile-de-France, English Chamber Orchestra, Filarmonicile din Praga și Brno, Orchestra Radio Varșovia, Filarmonica Națională din Lituania etc. A fost dirijor titular al Filarmonicii din Praga (2005-2008) și director muzical al Centrului Paul Klee din Berna (2005 - 2012), unde în prezent este flautist și dirijor al Ansamblului Paul Klee. Pe parcursul stagiunii 2014-2015, este invitat să dirijeze ansamblul Kremerata Baltica la Teatrul Châtelet din Paris; English Chamber Orchestra într-un concert de gală în prezența A.S.R. Prințul Charles; opera Răpirea din Serai de Mozart la Opera din Metz, iar la Auditorio Nacional din Madrid va apărea alături de tenorul Joseph Calleja.

Kaspar Zehnder a fost permanent un ambasador al culturii muzicale elvețiene, în programele sale regăsindu-se lucrări ale compatrioților săi, iar concertul de la Sala Radio fiind și el încadrat în această categorie de evenimente. Astfel, veți asculta două partituri semnate de doi compozitori elvețieni care au marcat domeniul muzical în prima jumătate a sec. XX: Arthur Honegger - Concert pentru violoncel și orchestră și Frank Martin - Concert pentru șapte instrumente de suflat, timpani, percuție și coarde.

Evenimentul va fi un prilej de a-l revedea pe unul dintre cei mai apreciați și mai cunoscuți violonceliști români: Răzvan Suma, a cărui legătura cu acest concert derulat sub auspicii elvețiene nu este întâmplătoare! În august 2014, Răzvan Suma a fost invitat pentru a doua oară să cânte la Festivalul Murten Classics (Elveția).

Și cum precizia ceasurilor elvețiene este legendară, repertoriul serii va cuprinde și Simfonia nr. 101, supranumită Ceasul, creație a lui Haydn. Într-o frumoasă idee de dialog muzical intercultural, programul serii include și o lucrare enesciană: Două intermezzi pentru orchestră de coarde.

Evenimentul se derulează cu sprijinul: Swiss Sponsors' Fund - Axpo, Holcim, Nestlé, Novartis, Fidexpert, Geberit, KPMG și Roche.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.


Biletele sunt
disponibile pewww.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.